Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával

Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
Csirkemell fűszerkéregben szederrel és kéksajtos gombával
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy laktató és gyorsan elkészíthető étel, sok-sok ízzel.

hozzávalók / 4 adag

Hús

Kéksajtos gomba

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. Egy tányérban keverjünk össze egy jó adag kedvünkre való fűszerkeveréket. Én provence-i fűszerkeveréket használtam, ehhez még tettem szárított paradicsomot, kevés őrölt köményt, frissen őrölt borsot, frissen őrölt himalájai sót és egy kevés garam masalat.
  2. A jól összekevert fűszerkeverékbe forgassuk meg a csirkemellet (nem szeletelve, egyben), hogy vastagon befedje a fűszer mindenhol. A befűszerezett csirkemelleket tegyük egy kivajazott hőálló tálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és lefedve tegyük előmelegített sütőbe.
  3. 130-140 fokon süssük 50-60 percig. Álljunk neki a gombának (lásd alább.)
  4. Ha a gomba elkészült, ellenőrizzük a hús átsült-e. Ha igen, vegyük ki a sütőből, vegyük le róla a fedőt. Egy serpenyőben forrósítsunk egy kevés olívaolajat. Ha jól felforrósodott, a csirkemelleket egyesével nagy lángon pirítsuk át körkörösen minden oldalán (1-2 perc kell neki összesen). Pirítás közben locsolhatunk rá a sütőben a húsból kisült fűszeres pecsenyeléből.
  5. Ha a csirkemelleket kérgesre pirítottuk, szeleteljük fel őket, a gombával, rizzsel és szeder, áfonya vagy hasonló lekvárral együtt tálaljuk. Jó étvágyat!

Kéksajtos gomba

  1. Amíg a hús sül, készítsük el a gombát. A csiperkegombát megmossuk. A kisebbeket egyben hagyjuk vagy félbevágjuk, a nagyobbakat több darabra vágjuk fel.
  2. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és adjunk hozzá 1-2 kanál olívaolajat, hogy ne égjen meg a vaj. Ha felforrósodott, tegyük bele a gombát, és kezdjük el pirítani. Borsozzuk meg, de sót ne tegyünk rá, hogy ne eresszen levet. Nagy lángon a gombát jól megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A zsiradék, ami alatta volt, az maradjon a serpenyőben.
  3. A gombát kiszedve a forró zsiradékba beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük 1-2 dl fehérborral, és addig főzzük, míg a bor nagy része elpárolog. Az így kapott hagymás szószhoz hozzáadjuk a petrezselymet és a kéksajtot, majd közepes lángon kevergetve addig főzzük, míg a sajt el nem olvad.
  4. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd miután összeforraltuk, adjuk hozzá a gombát. További egy percig főzzük együtt, majd vegyük le a tűzről.
  5. Térjünk vissza a húshoz.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 911
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Takibácsi

Mióta szakács: 2014.07.22.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkemell, fűszeres csirkemell kéksajttal és gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

559
csirkemell filé 80 dkg
provence-i fűszerkeverék 3 ek
olívaolaj 1 ek
csiperkegomba 50 dkg
petrezselyem 1 ek
vaj 5 dkg
kéksajt 8 dkg
főzőtejszín 150 ml
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 1 ek
fehérbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint