Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell jóasszony módra

Csirkemell jóasszony módra
Csirkemell jóasszony módra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A jóasszony módra készített étel eredetileg karajból készül, de másfajta húsból készítve is laktató és rendkívül zamatos étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfiléket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A csirkemellfiléket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.
  2. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.
  3. A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.
  4. Tálra tesszük az elkészült csirkemellet, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.
  5. Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 26 885
elküldve: 4
receptkönyvben: 102
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilalicsi

Mióta szakács: 2017.02.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

natúr csirke gombás raguval

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

934
csirkemell filé 150 dkg
kenyérszalonna 20 dkg
gomba 30 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
kenyérliszt BL80 2 dkg
petrezselyem 1 csokor
1 kávéskanál
fekete bors 1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
víz 1 dl