Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell kínai módra 2.

Csirkemell kínai módra 2.
Csirkemell kínai módra 2.
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár hete Budán betévedtünk egy jó kis kínaiba. Az ár kitűnő volt, a kaja isteni...hatalmas adag. De most próbáltam megfejteni a titkot...Másnap neki is álltam. Fontos, hogy a zöldségeket olyan slendrián módon vágjuk, szabálytalan nagyobb darabokra. Hát nem egyszerű, de megoldható. A hús is olyan vékony, szabálytalan, nagyobb darabokban volt, és ahogy elkészítettem az ételt, rá kellett jönnöm, hogy amit ettünk, az nem is csirkemell, hanem szerintem szója volt. De mindegy...nagyon finom volt.
Volt még rajta vékony karikára vágott zöld chili paprika. Hát az nekem most nem volt, de nagyon jól illik hozzá.


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tojásos rízzsel vagy pirított tésztával ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és olajon 2-3 percet sütjük.
  2. Kevés borsot őrölünk rá, majd átkeverjük a reszelt gyömbérrel.
  3. Rátesszük a hagymát, ezzel is 1 percig keverve főzzük. Sózzuk.
  4. Ezután kerülnek bele a felvágott zöldségek, a szójaszósz, valamint a darált paprikák.
  5. Kevés vizet öntünk hozzá, folyamatosan keverjük 1-2 percig (a zöldségek maradjanak ropogósak).
  6. A lisztet kevés vízzel simára keverjük és a ragura öntjük, besűrítjük.
  7. A keményítőt is kikeverjük kevés vízzel és utolsó momentumként a besűrített ragura öntjük egyet forr és ha kell pótoljuk a folyadékot. Így kapunk sűrű, fényes ragut, amit akár újra is melegíthetünk..

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 32 363
elküldve: 7
receptkönyvben: 502
elkészítve: 16/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kínai csirkemell, kínai fűszeres csirke szójaszósszal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Imolkaa
Imolkaa / Imolkaa Thu, 2016-02-11 15:49

Szia! A recept nagyon egyszerűnek és nagyszerűnek tűnik, mindenképp ki fogom próbálni. Egyetlen kérdésem lenne: te wokban vagy sima teflon sütőben készíted? Köszönöm!

szuszi
Jolán / szuszi Thu, 2016-02-11 16:40

Szió!
Pont a napokban készítettem ezt a receptet és wokban, de szerintem bármilyen fazékban elkészíthető! Amit még a recepthez hozzátennék: A megpirított husikat érdemes kivenni és akkor visszatenni, amikor a zöldségek már félpuhák. Ezt lehet javítani is fogom....Nehogy szétfőjenek a husik..

ÍzekImákSzerelem
ÍzekImákSzerelem Wed, 2011-11-02 22:39

Sziasztok! Szupi jó ez a recept! Nagyon izlik. Most csináltam először, de nem utoljára. (nagy edénybe készítsétek, mert a káposzta nem fog elférni) Köszönöm a receptet. Ani

szuszi
Jolán / szuszi Sun, 2011-11-27 17:59

Örülök, hogy ízlik és igen érdemes nagyobb edényben készíteni. Leánykám meglepett az ikeából egy wokkal, ami 1000 Ft alatt volt és nem cserélném el a 8.000,-Ft-ossal :-)
Viszont: Akkora nagy arcom volt amikor a szomszédasszonyomnál elkészítettem, hogy ohh...ezt nem lehet elcseszni, De....szégyen szemre jól szétfőztem az egészet, amikor a baromi nem odaillő ízesítésű, - megjegyzem drága - szójaszószt rálöttyintettük. Amíg ezen sopánkodtunk és én átszaladtam a saját szójaszószomért, hát szépen szétfőtt a cucc...:-(
Tehát ahogy írtam a receptben tényleg nagyon rövid ideig kell főzögetni a zöldségeket és vigyázzunk nehogy valami "érdekes" ízesítésű szójaszósszal locsolgassuk. Teljesen jó a lidlis vagy a tescos olcsó. Én speciel a "sógoroknál" vettem egy noném szójaszószt ami valami 1, 15 euró volt és abban aztán van anyag...és nagyon sötét.

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-03-26 16:31

Kedves Dezsofiam !
Kiscsaládom mára kérte ezt a kínait.....és csakis a kedvedért :-))) elkészítettem a lisztes változatot.
Hát bejött...de inkább 3 ek lisztet tegyél bele! Szerintem nagyon jó lett. De még javaslom, hogy ha van újhagymát (a szép zöldje miatt) vagy esetleg póréhagymát (én azt tettem bele) valamint egy jó kis erős zöldpaprikát ne sajnálj belőle!!
üdv Jolán

szuszi
Jolán / szuszi Fri, 2011-03-25 13:02

Szió Makkulek !
Hát jah....a 20 cm valóban sok lenne :-))) Kb. 5 cm-es darab teljesen elég :-))
üdv Jolán

Makkulek
Makkulek Thu, 2011-03-24 16:41

Nagyon jól hangzik, mindenképp kipróbálást igényel, de az arasznyi gyömbér nem sok egy kicsit??? Hisz az kb. 20 centi...

Dezső, keményítőt szerintem lassan minden élelmiszerboltban tudsz vásárolni.

Dezsofiam
Dezsofiam Sat, 2011-03-26 04:12

Kulfoldon nem. :'(
Van valakinek egyeb otlete ra? Sokat segitene mas eteleknel is...
Koszi szepen!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2011-03-26 08:35

Az az igazság, hogy a keményítő egyfajta sűrítő....szerintem simán lehet helyettesíteni liszttel.
Úgy ajánlanám, hogy 2 ek lisztet csomómentesre keverni kevés vízzel és ezt belekeverni a raguba!
Biztosan fog működni a dolog és még abban is jobb, hogy újramelegítésnél sem veszít a sűrűségéből a ragu...
üdv Jolán

Dezsofiam
Dezsofiam Thu, 2011-03-24 14:11

Szia!
A kemenyito kivalthato valami massal?
Tetszik a recept, szivesen kiprobalnam, csak sajnos a kemenyitot nem tudom beszerezni.
Koszonom!

367
csirkemell filé 70 dkg
káposzta 50 dkg
sárgarépa 40 dkg
vöröshagyma 4 közepes db
gyömbér 5 cm
paprikakrém 2 kávéskanál
csípős paprikakrém 2 kávéskanál
szójaszósz 50 ml
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 evőkanál
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl