Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell kukoricabundában salsával

Csirkemell kukoricabundában salsával
Csirkemell kukoricabundában salsával
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel ma is sok amerikai focimeccset nézünk, úgy meg kell pakolni a bendőnket, hogy ne mindig a konyha fele szaladgáljunk (hisz mindjárt itt a szezon vége).

hozzávalók / 3 adag

Csirkéhez

A panírozáshoz

Paradicsom salsához

Avokádó salsához

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkéhez:

  1. A csirkét megsózzuk.

A panírozáshoz:

  1. A krémsajtot, a tojást és az írót elkeverjük, ebbe forgatjuk a megsózott csirkemelleket, majd megforgatjuk a durvára összetört kukoricapehelybe (én a tálban csak az öklömmel szétnyomkodtam őket).
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A hús alá és a tetejére is teszünk 1-1 kávéskanálnyi vajat.
  3. A húst fóliával letakarva betesszük sülni a 160 fokra előmelegített sütőbe 15 percre hőlégkeverésen, majd a fóliát levesszük, és további 15 percig sütjük.

Paradicsom salsához:

  1. A paradicsomot kisebb kockákra vágjuk fel.
  2. Ugyanígy járunk el a lilahagymával is.
  3. A többi alkatrészből dresszinget keverünk, és ebbe tesszük a felaprított paradicsomot és lilahagymát.
  4. Fogyasztás előtt fél órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Avokádó salsához:

  1. Az avokádót megpucoljuk, kettévágjuk, magját kivesszük.
  2. Az egyik felet apró kockákra vágjuk.
  3. A másik felet a fokhagymával, chiliszósszal, lime-mal, sóval, borssal, olívaolajjal, tejföllel botmixer segítségével pürésítjük, ebbe keverjük a kockára vágott gyümölcsöt, és megszórjuk korianderzölddel.
  4. Tálalás előtt fél órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 141
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bundás csirkemell, kukoricapelyhes bundában sült csirkemell, csirkemell salsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

751
csirkemell filé 3 db
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
tojás 1 db
krémsajt 10 dkg
író 0.5 dl
kukoricapehely 1 bögre
paradicsom 2 nagy db
lila hagyma 1 közepes db
limelé 0.5 lime-ból nyert
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
koriander 2 ek
chiliszósz 1 ek
avokádó 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chiliszósz 1 ek
limelé 1 lime-ból nyert
olívaolaj 1 ek
tejföl 2 ek
koriander 2 ek