Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell medvehagymás grízgombóccal

Csirkemell medvehagymás grízgombóccal
Csirkemell medvehagymás grízgombóccal
115 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombaton könnyű tavaszi ételt szerettem volna készíteni, hogy tényleg tudjunk kertészkedni. A medvehagyma szezon még tart, és rengeteg szép újhagymát lehet a piacon kapni.

A mártással nem akartam külön pepecselni, ezért a készen kapható édes savanyú mártást vettem elő, ami remekül illik az egészhez. A csirkemell fodrokat már többször elkészítettem grillezve, ezzel a megoldással azonban ez az első próbálkozásom. Családomnak ízlett, és a kertet is rendbe raktuk.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Könnyű, de laktató étel. Ezután lehet kertészkedni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és összezúzzuk.
  2. A csirkemellfilét megsózzuk mindkét oldalán, és hosszú csíkokra vágjuk . Megszórjuk frissen őrölt borssal, morzsolt kakukkfűvel és zúzott fokhagymával, majd egy mély tálba rakjuk, és nyakon öntjük az olajjal.  Egy éjszakát pácoljuk.
  3. A medvehagymét apróra vágjuk, és félretesszük. A füstölt sajtot lereszeljük, és félretesszük. Az újhagymákat kb. 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
  4. A csirkemell csíkokat egyenként a bambusznyársra húzzuk hullámos alakban úgy, hogy mindegyik hullámba rakunk újhagyma darabokat.. Ahogy az összeset elkészítettük egy tepsibe öntjük a megmaradt pácot, és belerakjuk a kész nyársat. Rárakjuk a rozmaring ágacskát, alufóliával letakarjuk, és a sütőben közepes lángon (kb. 180 fok) párolni kezdjük.
  5. A tojásokat feltörjük, a tejjel együtt felverjük. Beletesszük a reszelt füstölt sajtot, és az összevágott medvehagymát, alaposan összekeverjük. Belekeverjük a masszába a grízt, és alaposan eldolgozzuk. Kb. 10-15 percig pihentetjük.
  6. Addig egy fazékban vizet rakunk fel forrni. Amikor már forr, megsózzuk, a grízes masszából kb. tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk, és a forró vízben kifőzzük Lecsöpögtetjük, és egy tűzálló tálra rakjuk.
  7. Mindegyik gombócra rakunk egy kis darab mozzarella sajtot, nyakon öntjük az édes-savanyú mártással, és a sütőbe rakjuk a nyársas tepsi mellé. Ekkorra a csirkemell már jól megpárolódott, ezért az alufóliát levesszük, és egy kicsi megpirítjuk a hőmérsékletet kb. 200 fokra állítva.
  8. A pirulási idő elég a mozzarella sajtoknak is, hogy ráolvadjanak a gombócokra, és a mártásból egy keveset igyanak a gombócok.
  9. Tálaláskor minden nyárs mellé 3-4 db gombócot teszünk, és rálocsoljuk a mártást.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 485
elküldve: 3
receptkönyvben: 190
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

grillezett csirkemell csíkok, csirkesaslik, grízgombócos csirkefalatok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

990
csirkemell filé 100 dkg
búzadara 300 g
újhagyma 10 db
fokhagyma 4 gerezd
medvehagyma 8 dkg
édes-savanyú mártás 1 üveg
tojás 4 db
tej 1.5 dl
füstölt sajt 15 dkg
mozzarella 15 dkg
bors 1 kk
kakukkfű 1 kk
rozmaring 1 szál
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint