Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval

Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval
Csirkemell rolád spenóttal és juhtúróval
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon juhtúróm, és sztrapacskához nem volt kedvem, úgyhogy ezt a receptet találtam az interneten, a spenót hozzáadása saját ötlet volt.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz

Töltelékhez

ajánlat

Krumplipürét, rizst, mazsolás rizst, befőttet ajánlok mellé. Hidegen hidegtálakon is jól mutat. Juhtúró hiányában készíthetjük fetával, kecskesajttal vagy akár sima tehéntúróval is, csak ez utóbbi esetben tegyünk bele kicsit több sót.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz

  1. A csirkemell filéket megmossuk, leitatjuk, és a vastagságánál keresztben kettévágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymát belenyomjuk a joghurtba, teszünk hozzá kis olajat, és a csirkét beleforgatjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük, hagyjuk pácolódni.
  3. Előmelegítjük a sütőt.
  4. Kiterítjük a csirkemelleket, beborítjuk spenótlevelekkel, és a közepébe teszünk egy kanállal a töltelékből. Feltekerjük, végeit behajtjuk, vagy fogpiszkálóval megtűzzük, vagy szorosan egymás mellé tesszük majd őket. Mindegyik köré bacon-t tekerünk.
  5. Egy kiolajozott jénaiba sorakoztatjuk a tekercseket. Elvileg nem folyik ki a töltelék, mert a zsemle és a tojás egyben tartja.
  6. 30 percig lefedve sütjük, majd fedetlenül, néha locsolgatva még kb. 15 percig, míg kis színt kap.

Töltelékhez

  1. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  2. Összemorzsoljuk a juhtúróval, beletesszük a tojást, kaprot, kis sót, ízlés szerint borsot.
  3. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá zsemlét vagy zsemlemorzsát.
  4. Jól összekeverjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 433
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Juli-fakanállal

Mióta szakács: 2012.02.11.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsrolád, juhtúrós spenótos csirkerolád, töltött húsrolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

585
csirkemell filé 1.5 db
bacon 6 szelet
joghurt 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
spenót 5 dkg
zsemle 2 db
tej 1.5 dl
tojás 1 db
juhtúró 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint