Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell szicíliai módra

Csirkemell szicíliai módra
Csirkemell szicíliai módra
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A caponata szicíliai padlizsánragu, mely szálzeller, ecet és kapribogyó hozzáadásával készül. Sok helyi változata létezik, így adnak hozzá olívabogyót vagy répát, néhol zöldborsot, krumplit, sőt még mazsolát is. Létezik egy palermói változata is, ahol polippal készítik. Bármilyen verziója kerül is asztalra, a fő jellegzetessége a padlizsán és a szálzeller ecetes mártásban való elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A caponata önmagában lehet a köret, de ha valaki nagyon ecetesnek találja, tálalhat mellé tésztát vagy rizst is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a padlizsánragut készítjük el. Ehhez a padlizsánt kis kockára vágjuk, és besózzuk, majd félretesszük. A paradicsomokat és a hagymát cikkekre, a zellerszárat karikára vágjuk. Az olívabogyó szemeket elfelezzük. 
  2. Mélyebb serpenyőben egy kis olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a paradicsomot és a zellerszárat (konzervparadicsom esetén a doboz tartalmát), az olíva-, és a kapribogyót. Lassú tűzön, fedő nélkül 10 percig főzzük. Ha kész, kiemeljük a ragut a serpenyőből, és félretesszük.
  3. Ezután jön a hús elkészítése. A csirkemellek (nem kell kiklopfolni) mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőben 2 ek olívaolaj és 2 ek vaj keverékén oldalanként 3-4 percig szép pirosra pirítjuk. Ha kevés lenne a zsiradék, adunk még hozzá. A kisült húst félretesszük.
  4. A besózott padlizsánt kinyomkodjuk, és a serpenyőbe dobjuk, majd kavargatva 4-5 perc alatt megsütjük. Ha kész, hozzáadjuk a félretett zöldségragut, a balzsamecetet (vagy vörösborecetet), 1 tk cukrot és 2-3 percig nagy lángon főzzük.
  5. Ezt követően belerakjuk a raguba a csirkemellet, és lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára pároljuk. Időnként ellenőrizzük, nehogy odakapjon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 244
elküldve: 4
receptkönyvben: 337
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell szicíliai padlizsánraguval, csirkemell paradicsomos-padlizsános-szálzelleres-balzsamecetes zöldségraguval, csirkemell caponátával, csirkemell kapribogyós padlizsánraguval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

438
padlizsán 500 g
vöröshagyma 2 közepes fej
konzerv paradicsom 400 g
halványító zeller 5 közepes szár
fekete olajbogyó 100 g
kapribogyó 1 ek
olívaolaj 2 teáskanál
csirkemell filé 4 db
vaj 2 ek
balzsamecet 7 ek
cukor 1 teáskanál