Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tejfölös-currys szószban

Csirkemell tejfölös-currys szószban
Csirkemell tejfölös-currys szószban
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és könnyen elkészíthető ebéd.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket falatnyi darabokra felvágjuk. Egy lábosban a forró olajra tesszük, és elkezdjük megpirítani kicsit. Pár perc után 1 dl tejjel felöntjük.
  2. A curryn kívül ízesítjük a fűszerekkel, sóval. Még öntünk hozzá 1 dl tejet, ha már úgy látjuk, hogy kevés.
  3. Amikor már félig megfőtt a hús (kezd fehér színe lenni), akkor fél doboz lecsepegtetett kukoricát hozzárakunk, elkeverjük.
  4. Pár perc után hozzáöntjük a maradék tejet, belekeverjük a tejfölt és a curry port. Fedő alatt főzzük kb. 20 percig, alacsony tűzön.
  5. Megkóstoljuk, ha még kell, akkor sózzuk, fűszerezzük. (Ha a szósz nagyon folyós, akkor egy kicsit kiveszünk egy edénybe, és liszttel vagy étkezési keményítővel elkeverjük, majd belekeverjük a szószba. Pár perc alatt be fog sűrűsödni.)
  6. Fedő alatt készre főzzük. Rizzsel és párolt zöldborsóval tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 10 819
elküldve: 1
receptkönyvben: 167
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

anya.főz

Mióta szakács: 2017.09.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös csirke, currys csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

312
csirkemell filé 2 db
tejföl 5 ek
tej 0.75 l
curry por 2 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 csapott ek
csemegekukorica 10 dkg