Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell tejfölös sajtmártásban

Csirkemell tejfölös sajtmártásban
Csirkemell tejfölös sajtmártásban
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik legtöbbször elkészített receptem. Az unokám is nagyon szereti. Tehetünk bele kevés szalonnát, esetleg füstölt sajtot. A Tv paprika nagyon jó ízt ad neki!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, és nem túl vékony szeletekre vágjuk. Besózzuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt húst, sóval, borssal, ételízesítővel, fokhagymával (vagy fokhagyma ízbombával) fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Ha megfőtt, a hús, a lisztet a tejföllel összekeverjük, és a húsra öntjük.
  5. Végül a sajtot is rászórjuk, és az egészet összeforraljuk. Ha túl sűrű lenne, tejszínnel lehet higítani. Rizskörettel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 25 556
elküldve: 10
receptkönyvben: 593
elkészítve: 20/35
Facebookon megjelent: 1

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös csirke sajttal, tejszínes csirke rizskörettel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsiraf18
zsiraf18 Mon, 2013-08-12 11:14

Kedves Ladybird! Nagyon jó a recept, könnyű, és gyors! :) Én kihagytam belőle a paprikát, mert nem annyira szeretem a főtt kajába, de szerintem ez mindegy. Köszi szépen!!!!!! :)

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2012-09-08 17:06

Kedves Éva!
Elkészítettem! Nagyon finom és nagyon laktató.Liszt helyett étkezési keményítőt használtam, most először.Jó volt, de nem kell belőle a púpozott evőkanál, mert jobban sűrít minta a liszt.Több tejszínt
használtam és kevesebb fokhagymát, mert visszabeszél, pedig sajna kellett volna bele. Majd legközelebb. Köszönöm a receptet és további szép napokat. Üdv:Zsuzsa

madg
madg Fri, 2012-07-06 20:50

Szia Éva!

Épp az imént laktunk jól, nagggyon finom lett!
Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2012-07-14 05:53

Kedves magd! Váljék egészségetekre! Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-25 12:14

Kedves Edit!
Biztos úgy is jó volt,én nagyon ritkán főzök másnapra. Éva

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-03-19 19:54

Kedves Éva!
Muszáj volt másnapra előre főznöm és ez tényleg félóra alatt kész volt. A sajtot nem raktam bele, csak amikor ettük. Sztem nem rontott rajta a melegítés és jóllaktunk.
Köszönettel, Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-03-18 11:59

Kedves Rózsa!

Púpozott evőkanál liszt kell bele és a paprikát karikára vágom és úgy teszem az ételhez azzal együtt főzöm. Éva

TRózsa
TRózsa Fri, 2011-03-18 11:42

Szia!
Tetszik a recept. A kérdésem csak az, hogy mennyi liszt kell hozzá, és mi történik a TV paprikával?
Rózsa

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-17 21:10

Szia Edit!
Remélem ízleni fog. Ilyenkor még van kedved főzni? Sok sikert és utána jó pihenést! Éva

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-03-17 20:07

Szia Éva!
Nekem ez az étel nagyon tetszik, mert imádjuk a sajtos-tejfölös dolgokat. Az elkészítése is egyszerűnek tűnik, úgyhogy nálam nyerő! :))) Mentem és hamarosan főzöm.
Szép estét!
Edit

459
tejföl 150 g
csirkemell filé 1 db
tv paprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
sajt 25 dkg
bors 1 kk
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
habtejszín 0.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 evőkanál