Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell vadas mártással és zsemlegombóccal

Csirkemell vadas mártással és zsemlegombóccal
Csirkemell vadas mártással és zsemlegombóccal
hétvégi recept | szponzorált tartalom
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vadas mártás minden bizonnyal az egyik legkedveltebb fogásunk. Mi ezúttal csirkéből csináltuk, sok-sok zöldséggel turbózva, valamint petrezselymes zsemlegombóccal tálalva.

hozzávalók / 4 adag

vadas mártás

zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

vadas mártás

  1. Az aprított vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket a vajon üvegesre pároljuk. Jöhet a csirkemell (hagyjuk egyben a félmelleket), amit mindkét oldalon picit lepirítunk.
  2. Ezen a ponton jöhetnek a zöldségek: a kétféle répa, a zeller és a karalábé - ezeket nem kell nagyon apróra vágni, hiszen a végén úgyis leturmixoljuk az egészet.
  3. A következő lépés a fűszerezés: majoranna, babérlevél , fűszerkömény, só és bors mindenképp kell bele, de ha ránk hallgattok, kanalaztok bele egy kevés sűrített paradicsomot és mustárt is.
  4. Az eddig a lábasban levő dolgokat ekkor alaposan összekeverjük. A tetejére ráfektetünk egy szelet kenyeret (ezzel fogjuk sűríteni), és az egészet felöntjük kezdésként 3 deci borral és ugyanennyi vízzel.
  5. Lefedve, alacsony lángon hagyjuk rotyogni legalább két órát, hogy legyen elég ideje összeérni az ízeknek. Közben időnként keverjünk rajta egyet, illetve ha kell, pótoljuk a folyadékot. Közben bőven van időnk elkészíteni a zsemlegombócokat.
  6. Amikor már nem tudunk ellenállni a lábosból áradó illatnak, szedjük ki a csirkét és a babérleveleket - előbbit szeleteljük fel a tálaláshoz, utóbbitól szabaduljunk meg. A zöldségeknek pedig essünk neki botturmixszal.
  7. Amikor már szép, egynemű a mártás, adjuk hozzá a tejfölt, és keverjük el. A zsemlegombócokkal és a hússal tálaljuk - a legjobb azon melegében, de a szósz még másnap is isteni lesz!

zsemlegombóc

  1. A gombócokhoz a lisztet, a tojást, a petrezselymet, a tejet, a sót és a borsot egy nagy tálban összekeverünk. Hozzáadjuk a pirított hagymát és a kétféle zsemlét, és az egészet összedolgozzuk.
  2. Nedves kézzel sárgabaracknyi gombócokat gyúrunk belőle, melyeket lobogó sós vízben nagyjából 10-15 perc alatt készre főzünk. Csepegtessük le őket alaposan.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 156
össznézettség: 10 544
elküldve: 6
receptkönyvben: 154
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
988 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés vadas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

858
vaj 60 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 5 db
fehérrépa 2 db
zeller 0.5 db
karalábé 0.5 db
majoranna 2 tk
babérlevél 2 db
őrölt fűszerkömény 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 1 ek
mustár 1 teáskanál
kenyér 1 szelet
vörösbor 3 dl
víz 3 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 150 g
petrezselyem 1 csokor
tojás 2 db
tej 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 db
zsemle 1.5 db
zsemle 1.5 db