Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban

Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
Csirkemell zöldbabos - olaszos szószban
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemellet a finom, olaszos fűszerek és a paradicsom kellemes olasz szósszá tették,- de leginkább a zöldbab tette egyedivé. Nyáron friss, zsenge zöldbabból (sárga vagy zöldhüvelyű) el lehet készíteni, nyári ételnek is nevezhető, a paradicsom is frissen, kéznél van:-) Mindig belevágom a készítendő ételbe a zellerzöld és petrezselyemzöld szárát, mert nagyon finom ízt ad az ételnek, és tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, amire szükségünk van. Fantasztikus ízt adnak a friss fűszernövények, :-))) - sajnálni fogom, ha az idő nem fogja engedni, hogy a kertben legyenek. A spagettivel, reszelt sajttal nagyon ízletes ebédet tudtam tálalni:-))

hozzávalók / 4 adag

A csirkemellhez

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Sok reszelt sajt, trappista (vagy aki teheti, parmezán). Finom vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellfilét felkockázzuk, a hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet és zellert finomra vágjuk.
  2. Olajon a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. A tűzről levéve beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, beletesszük a húst, elkeverjük, kicsit a tűzön pirítjuk, pároljuk, majd beletesszük: a babért, oregánót, bazsalikomot, kakukkfüvet, rozmaringot, a kétféle finomra vágott zöldfűszert, a hámozott paradicsomot, a cukrot, és fedő alatt néhányszor keverve főzzük 40-45 percig, néha kóstoljuk és ízesítjük, ha szükséges. Amikor ízre finom és minden puha benne beleteszük a zöldbabot, 10 percig főzzük, pároljuk (egyszer óvatosan keverjük meg, aztán már ne nagyon, mert a bab összetörik) - utána kóstoljuk meg, ha kell ízesítünk rajta. Tálalásig melegen tartjuk.
  3. A forrásban lévő sós-olajos vízben az előírás szerint kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  4. Tálaljuk a zöldbabos-olaszos csirkemellet a tésztával, reszelt sajttal bőven megszórva.
     
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 048
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldbabos-paradicsomszószos csirkemellfilé spagettival, paradicsomos csirkemell zöldbabbal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gömbicica
gömbicica Wed, 2013-04-10 06:55

Recept szerint: Csirkemell zöldbabos olaszos szószban
Olvasom gregoreva hozzászólását: tészta nyujtásáról, krémről....??????? :-D

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-04-12 19:55

Kedves gömbicica!

Valami oka volt, hogy itt válaszoltam az illetőnek,- és nem az én paradicsomos, babos tésztás ételemről van szó, - de mivel nem tudom az elérhetőségét annak, akinek egy sütiről válaszoltam, a feltett kérdéseire, ezért itt írtam és válaszoltam,...ha ez gondot okoz, elnézést kérek,....én tudom, és akinek szántam, hogy miről volt szó.
Kellemes hétvégét!
Éva-Anyóca

gömbicica
gömbicica Sat, 2013-04-13 10:57

Szia :-) nem "morgás" szinten tettem szóvá :-) Csak magamban kételkedtem :-)
Dehogy okozott gondot! Nincs miért elnézést kérni.
Csak számomra ismeretlen dolgok esetén végig szoktam böngészni az esetleges hozzászólásokat, hogy tudjam, mire számitsak, vannak-e ötletek, tapasztaltatok.
Üdv. Edit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-04-13 11:28

Kedves gömbicica!

Erre a recire, ha el is készült nem igazán jött sok reagálás, mert általában nagyon sok paradicsomos, vagy tejszínes szószos ételt készítek, mert szeretjük, gyors finom laktató, de mostanság már nem igen jut új ötlet velük kapcsolatba az eszembe, és nem rakok fel semmit... :(
Amúgy pedig gyorsan elkészülő, nem gyomrot terhelő finom étel, ki kell próbálni, legalábbis egyszer megéri.:)

Véleményt, megoldást kérni pedig, nyíltan elég nehéz lereagálni, hogy ne tudódjon ki, miről és kiről van szó, elég kellemetlen volt a szitu, - de megígértem, hogy elkészítem a sütit, és itt válaszolok,.....ezért tűnhet furának az egész itt,...amúgy a süti mesés... kicsit átvariálva. :)

Próbáld ki a cs.melles-babos-paradicsomos tésztát, de természetesen ha így nem jó, bármit változtatni lehet , ami a Te/Ti ízléseteknek jobban megfelel, ez csak egy alapötlet, lehet variálni nyugodtan! :)
Nem gondoltam, hogy morogsz, mert akkor nem lett volna ott a mosoly jel :)
Szép hétvégét.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-12-03 22:29

Kedves nyba!

Megcsináltam.
Elsőnek is, vagy ötször elolvastam. Nem bonyolult. A hozzávalók elérhetőek.Elkészítés elfogadható.Jöhet.

Az elkészítés: rögtön leszögezem, nekem, mint elsőre készítőnek, több idő volt.
A tészta tényleg kemény, nehéz volt nyújtani, de valahogy csak sikerült négy lapot csinálni, tényleg öt perc alatt kisütni, és tényleg törékeny, de óvatosan csináltam.
A krém nem tetszett a többszöri elolvasás után sem.
Ezért: én tettem bele kevés ( egy kis kupaknyi) vanília aromát is, egy egész evőkanállal több cukrot, és egy evőkanállal több lisztet, nem púpozottan!!, csak simán. Mindezeket jól összekeverve simára, felforralva állandó keverés mellett, kész lett a krém. Kikapcsoltam, sűrű és jó illatú és finom krémet kaptam.
Felvertem a tojásfehérjét kemény habbá. A krémbe ,nem mertem beletenni a habot. Kihűlni hagytam,(párszor megkevertem), azaz majdnem langyos volt, amikor is a fehérje habját belekevertem óvatosan, és úgy tettem a tésztalapokra.
Kicsi folyt le a tésztáról így is, de ez már elfogadható mennyiségű volt.
Az utolsó krémre tettem a margarinnal gőz felett olvasztott csokit, amit kissé langyosan tettem rá. Spájz, hideg, állt egy éjszaka, puhult, lehetett szeletelni, és valami csodás lett. :-)))

Nekem így sikerült, és ezeket változtattam rajta, átgondolva, hogy mi milyen édesen szeretjük, és a krémre vonatkozólag is meggondoltam dolgokat:-))
Ha segítettem, örülök. A recept jó, de úgy elkészíteni, csak sok éves tapasztalattal lehet, ami nekem ilyen süti téren nincs.
De megoldható minden, mint ez is, nekem így.:-))

Hogy sikerült a gulyás??

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-11-27 21:30

Kedves nyba!

Köszönöm szépen:-))

A főzés tényleg abból (is) áll, hogy az idő alatt, amíg készül az étel, az ember lánya, többször megnézi, hogy néz ki, megkóstolja, és ha nem úgy jön be az ízvilága, akkor a saját ízlése szerint fűszerez. Ezért ,mindig kevés fűszerrel indítok, még a saját kreálmányaimat, több éves receptjeimet is, mert soha nem lehet tudni....:-))

Örülök, hogy ízlett, kedves egészségetekre:-))
További jó főzőcskézést:-))
Éva-Anyóca

nyba
nyba Sun, 2011-11-27 21:20

Ez klassz ezt megcsináltam nagyon finom ! köszönet érte
Tényleg kóstolgatni kell közbe mert ahogy fűszerek adják ki az ízt úgy változik az egész ízvilága!
Finooooooooooooooom

903
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 5 g
zöldbab 570 g
paradicsom 400 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 2 teáskanál
oregánó 2 tk
babérlevél 1 db
cukor 1 teáskanál
kakukkfű 2 tk
rozmaring 2 tk
csirkemell filé 50 dkg
fűszerpaprika 1 ek
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
spagetti tészta 500 g
0 ízlés szerint
víz 2 l
napraforgó olaj 1 ek
trappista sajt 5 dkg
edami sajt 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg