Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell zöldségágyon

Csirkemell zöldségágyon
Csirkemell zöldségágyon
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártásban felolvasztott sajtot helyettesíthetjük fűszeres krémsajttal is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, mossuk. A sárgarépát szeletekre vágjuk, a karalábékat hat részre, majd vékony szeletekre vágjuk.
  2. Az előkészített zöldségeket a forró vajon megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, lefedve 10 percig főzzük.
  3. A húst megmossuk, szárazra töröljük. Borssal fűszerezzük, majd mindegyiket egy-egy bacon szeletbe tekerjük. A forró olajban oldalanként 5-7 percig sütjük.
  4. A lisztet elkeverjük a tejszínnel, a zöldségekhez öntjük, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. A sajt 2/3-át felolvasztjuk a mártásban. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A zöldségeket egy kivajazott tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük az elősütött csirkemelleket, megszórjuk a maradék sajttal.
  6. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15 percet gratinírozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 14 702
elküldve: 5
receptkönyvben: 112
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtmártásos csirkemell zöldségágyon, baconba tekert csirkemell sajtmártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Jani
K.Jani Mon, 2019-02-11 11:27

A hétvégén elkészítettem. Kicsit variáltam a zöldségekkel. Tettem hozzá karfiolt és brokkolit. Volt még egy kis reszelt parmezánom. Köretnek rizst főztem. Finom lett.
Nem is pepecselős. Szóval, csak ajánlani tudom.

534
sárgarépa 250 g
karalábé 500 g
vaj 1 ek
zöldség alaplé 250 ml
csirkemell filé 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bacon 2 szelet
napraforgó olaj 1 ek
főzőtejszín 50 ml
sajt 40 g
finomliszt 1 evőkanál