Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell zöldségesen, gombával és tejszínnel

Csirkemell zöldségesen, gombával és tejszínnel
Csirkemell zöldségesen, gombával és tejszínnel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartós, kiadós ételt sikerult ismét összehoznom. Ha gondoljátok, próbáljátok meg, a családomnak ízlik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fehér rizzsel tálaljuk, zöldséggel díszítjük, petrezselyemzölddel megszórjuk.
Nagyon jól esett mellé egy pohár félédes fehér bor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kockákra vágjuk, teflonos edényben lepirítjuk és félretessszük.
  2. Az olajon megdinszteljük a karikára vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, zellerszárat, és hozzáadjuk a császárszalonnát, az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
  3. Hozzáadjuk a húst, aláöntünk annyi levest, hogy épp csak ellepje.
  4. Fűszerezzük ételízesítővel, feketeborssal, mustárral.
  5. Amikor majdnem kész a hús, hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a kukoricát és a csíkokra szelt vörökáposztát.
  6. Tejszines habarást készítünk, s a forrásban lévő ételhez adjuk.
  7. Felforraljuk és már kész is.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Iminkooo

Mióta szakács: 2010.08.21.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges-gombás-tejszínes csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

642
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
fokhagyma 2 gerezd
csemegekukorica 15 dkg
zöldborsó 15 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
karalábé 0.5 kis db
vöröskáposzta 10 dkg
gombakonzerv 1 db
ételízesítő 1 teáskanál
mustár 1 ek
főzőtejszín 2 dl
fekete bors 1 csipet
füstölt szalonna 5 dkg
szárnyas alaplé 5 dl
napraforgó olaj 3 ek