Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellcsíkok sörtésztában

Csirkemellcsíkok sörtésztában
Csirkemellcsíkok sörtésztában
75 perc / előkészület: 45 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató és finom. Igaz, hogy frissen a legjobb (mint a legtöbb fogás!), de ha marad, jobban tűri a másnaposságot, mint a rántott hús.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellekett megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, a  felekből  3-3 szeletet vágunk. Még szelet formájában  besózzuk, majd kb. 1,5 cm-es hosszúkás csíkokra vágjuk. Félretesszük pihenni a sóban.
  2. A lisztet robotgéppel csomómentesre összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval és az olajjal.
  3. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, és a tésztához keverjük. Beleborítjuk a csirkecsíkokat is, és sütésig pihentetjük.
  4. Olajat forrósítunk, és a sűrű masszából kivett csirkecsíkokat mindkét oldalukon pirosra sütjük, majd papírtörlővel bélelt tálba szedjük az amorf alakzatokat.
  5. Krumplipürével, sült krumplival, kukoricás rizzsel vagy salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 145
össznézettség: 82 300
elküldve: 25
receptkönyvben: 623
elkészítve: 32/40
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirke sörbundában, sörös bundás csirkemell, sörben panírozott csirkefalatok

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csuhaireka
Csuhaireka Tue, 2018-05-15 09:28

Elkészítettem de meg kell mondjam ,három csirkemellfiléhez is nagyon sok a 30 dkg liszt.Nekem annyira nem lehetett érezni a sört,valahogy ízre se volt nagy meglepetés.Csináltam belőle szezámmagos csirkét:D

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-07-19 16:28

Kedves Gigi:)
Ma ez volt az ebéd. Bevallom, még sose csináltam, pedig régóta főzőcskézek. Viszont többször ettem már. Ma neki veselkedtem, és megcsináltam. Nagyon fincsi lett. Csak tyúkcici volt itthon, de abból is tökéletes lett. Egy kicsit vacilláltam csak, mert a megadott mennyiséget az én húsimhoz soknak ítéltem meg, így variáltam rajta. Nyugtass meg, hogy egy sűrű palacsintatésztát kellett hogy kapjak. Köszönöm a receptet, máskor is terítékre fog kerülni:) Kellemes hétvégét! Gabi
Jahh és nem darabolgattam, szeletekre vágtam 4 szeletenként a fritőzben 5 perc alatt megsült. Ebben a melegben ideálisan gyors volt:) Köszönöm nahhh:DD

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2014-07-31 10:19

jóvanna!! tudom:DDD, tényleg csak arra voltam kíváncsi, hogy sűrű palacsinta tésztát kellett kapjak? És ez másnap is ugyanolyan finom, mint frissen. Sőt még hidegen is:) Tehát köszi és köszi:) Üdv: Gabi

kitti93
Kitti / kitti93 Fri, 2013-06-14 07:52

Kipróbáltam a gösser citromos sörrel, és nagyon finom lett, egyáltalán nem volt intenzív a citrom íz :) Köszönöm a receptet, nálam bevált!

kitti93
Kitti / kitti93 Thu, 2013-06-06 15:21

Szia Az lenne a kérdésem, hogy szerinted ha citromos sörrel készítem az mennyiben változtat az ízén? Vagy csak ízesítetlen sörből ajánlatos elkészíteni?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2013-06-07 08:22

Szia! Húúúú, azzal még nem próbáltam! Nem tudom, mennyire lenne intenzíven citromos ízű. Egy halnak biztosan nem ártana.... :)))

meryen3
meryen3 Fri, 2013-03-29 12:36

Szia.Szerinted sertés combbal is működne ha jól kiklopfolom vagy csak szárnyasból jó?

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sat, 2013-03-30 19:17

Még nem próbáltam, de szerintem abból is működik, hisz ez is egy hirtelen sütött husi és rántott hús is készül sertés combból. Nem késtem el a válasszal? Kipróbáltad? Sikerült?

Alemo
Alemo Sun, 2013-02-17 12:48

Én évek óta így sörtésztába sütöm a rántott húst,és csak ajánlani tudom mindenkinek.Nagy előnye,hogy másnap is ugyanolyan puha,omlós a hús,és nem szárad ki,mit a másnapra maradt rántott húsok többsége.Plusz!Még egy nagy előny.2db.tojás felhasználásával ki lehet rántani egy kiló húst,ami a mai tojás ár mellett eléggé jelentős!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-11-18 00:13

Nagyon finomnak látom, köszönöm, én a jövőhéten készítem el, ugyanis nincs söröm...:-o
Ami késik, nem múlik, köszönöm ezt a guszta receptet.
Éva-Anyóca

juditsos1983
juditsos1983 Sat, 2012-11-17 08:23

Nagyon guszta. Annyit kérdeznék, hogy kb. mennyi olajat kell beleönteni a tésztába? Köszönöm

678
csirkemell filé 2 db
finomliszt 30 dkg
sör 3 dl
napraforgó olaj 70 ml
tojás 3 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl