Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellel rakott karfiol

Csirkemellel rakott karfiol
Csirkemellel rakott karfiol
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom étel. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe helyezzük, a vizet aláöntjük, fóliával letakarjuk, és félig megsütjük.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és kevés olajon megdinszteljük. Rátesszük a lecsót és a zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  5. Amikor elkészült, rátesszük a tojások sárgáját és a tejfölt, majd jól összekeverjük.
  6. A félig megsült húsra tesszük a karfiolt, majd elterítjük rajta a lecsós masszát. Fóliával letakarva kb. 15 percig sütjük, majd 10 percig fólia nélkül.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 476
elküldve: 3
receptkönyvben: 175
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lecsós csirkemellel rakott karfiol, lecsós-csirkehúsos rakott karfiol, rakott karfiol lecsóval és csirkemellel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

494
csirkemell filé 80 dkg
karfiol 1 közepes db
tejföl 2 dl
lecsó 20 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
szárnyas fűszerkeverék 1 kávéskanál
víz 0.5 dl