Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától

Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától
Csirkemellel töltött krumpli Zsütibától
75 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, összeütök gyorsan egy kis vacsorát. Az elkészítési idő kicsit hosszú, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom lesz a végeredmény. Tejföllel mártogatva, salátával, csemegeuborkával pillanatok alatt behabzsoltam az egészet. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi tejföllel meglocsolva, uborkával, salátával fogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Burgonyák előkészítése

  1. Kb. 6-7 (mérettől függ) nagyobb darab főzni való burgonyát héjában felteszünk főni. Kb. 30 perc kell neki, hogy jól megpuhuljon és könnyű legyen kikaparni a közepét.
  2. Ha a burgonya megfőtt, meghámozzuk, majd hosszában félbevágjuk, és egy teáskanállal kikaparjuk a belsejét úgy, hogy elég vékony legyen, de ne lyukadjon ki, illetve lehetőleg ne hulljon darabokra. Kis "bölcsőket"formálunk belőle, hogy jól megtölthessük a masszával.

A töltelék elkészítése

  1. A filézett csirkemellet apró darabokra szeleteljük, ízesítjük sóval, borssal, majorannával, és kevés olívaolajon vagy vajon gyorsan átsütjük, de elő is főzhetjük. Minél kisebbek a szeletek, annál jobb, elősütés után tovább apríthatjuk a darabokat.
  2. Az apróra tört csirkemellet, az előzőleg kikapart burgonyák belsejét, a két tojássárgáját, a tömlős sajtot, az apróra vágott lilahagymát, az előre lereszelt sajt felét a tejszínnel és a fűszerekkel jól összedolgozzuk.
  3. Kivajazunk egy közepes méretű tepsit, és a félbevágott, kivájt krumpliszeleteket egymás mellé helyezzük.
  4. Megtöltjük a burgonya szeleteket a kikevert masszával, jó vastagon megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal, és egy kis felmelegített vajjal meglocsoljuk őket. Ha gondoljuk, szórhatunk még rá egy kis sót, borsot.
  5. Előmelegített sütőben 180-200 fokon először alufóliával lefedve összesütjük kb. 20 perc alatt, majd a fóliát eltávolítva még további kb. 15 percig hagyjuk pirulni. Így belül puha, kívül jó ropogós lesz.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 34 143
elküldve: 12
receptkönyvben: 629
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: 1

szakács

zsütibá

Mióta szakács: 2012.05.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött krumpli, töltött burgonya, sajttal csirkemellel töltött krumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sun, 2018-03-18 22:10

Elkészítettük a recept szerint. Valóban kicsit pepecselős, de tényleg megéri a fáradtságot. Nagyon finom lett. Köszönjük a receptet.

628
burgonya 7 db
csirkemell filé 1 db
tojássárgája 2 db
lila hagyma 0.5 közepes fej
főzőtejszín 100 ml
tömlős krémsajt 100 g
2 ek
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 teáskanál
vaj 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg