Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemelles quiche

Csirkemelles quiche
Csirkemelles quiche
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quiche az egyik kedvenc ételem, amit tényleg bármivel meg lehet tölteni. Most a kedvenc töltelékemet osztom meg, ami nemcsak laktató, de egészséges is.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a kockára vágott vajat. Kézzel addig morzsoljuk, amíg finom szemcsés nem lesz. Ezután hozzáadjuk az egyik tojássárgáját felverve 3-4 ek. vízzel, a fehérjét félretesszük, majd kézzel tovább dagasztjuk, amíg tészta állagú nem lesz. Fontos, hogy formázható legyen, és ne ragadjon.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk akkorára, hogy a kivajazott piteformát teljesen belepje, széléről a felesleget levágjuk. A tészta alját villával megszurkáljuk, majd 190 fokon 15-20 percig elősütjük. Az elősütéshez használhatunk sütőbabot vagy rizst is.
  3. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A brokkolit feltesszük párolni, de ne pároljuk teljesen puhára, mert a sütőben még puhulni fog. A hagymát felkockázzuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Utána hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, és megpirítjuk. Közben sóval, borssal, illetve más fűszerekkel is ízlés szerint ízesíthetjük.
  4. Kivesszük a sütőből a tésztát, belekanalazzuk a csirkét, és tépkedünk bele a brokkoliból, amennyit szeretnénk. A félrerakott fehérjéhez adunk 4 egész tojást, a tejszínt és a tejet, majd habosra verjük. Ráöntjük a tésztára, majd megszórjuk sajttal.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és még fél óráig sütjük, amíg a tojás megsül, és a teteje szépen megpirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 6 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Séfbácsi92

Mióta szakács: 2019.02.06.
22 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: húsvét, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés pite, zöldséges francia lepény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

888
teljes kiőrlésű liszt 160 g
vaj 80 g
olívaolaj 3 ek
csirkemell filé 20 dkg
brokkoli 1 közepes db
tojás 5 db
főzőtejszín 150 ml
tej 150 ml
edami sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint