Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellfilé túrós bundában

Csirkemellfilé túrós bundában
Csirkemellfilé túrós bundában
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (91)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csirkemellet sokan azért nem kedvelik, mert túl száraznak tartják.
Ebben a túrós bundában a hús puha és kissé szaftos lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretnek krumplipürét, sültkrumplit, petrezselymes burgonyát, vagy párolt rizst kínálhatunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, 1 tk sóval besózzuk.
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojások sárgáját, 1 tk sót és 16 dkg lisztet.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük és elvegyítjük a túrós masszával.
  4. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk.
  5. A hússzeleteket beleforgatjuk a maradék lisztbe, majd a túrós masszába mártjuk.
  6. A forró olajban egyik, aztán a másik oldalát szép pirosra sütjük. Egy-egy adag kb 15 perc alatt sül meg.
  7. A kisült szeleteket papirtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon. 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 102 958
elküldve: 48
receptkönyvben: 2 800
elkészítve: 114/164
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: wok receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemell túrós bundában, csirkemell túrótészta bundában

Hozzászólások (91)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szószocska
Szószocska Tue, 2018-03-20 18:40

Ez a mennyei finomság bekerül a receptkönyvembe. :) Már jó előjel volt, hogy sok komment érkezett, tehát jól kipróbált receptről van szó. Puha, selymes állagú, semmivel nem bonyolultabb, mint a sima rántott hús, sőt, nem szárad ki a hús. Férjem is nagyon megdicsérte, 19 hós lányom is elégedetten nyammogta. Nagyon finom, csak ajánlani tudom. :)

dzsinbu
dzsinbu Tue, 2015-03-31 16:14

Igazán finom frissen szaftos, ropogós. 3-4 gerezd fokhagyma nagyon feldobta.

balintmonika
balintmonika Sun, 2014-09-07 14:44

A mai napon ez a nem mindennapi rántott hús került az asztalra főfogásként.Két csirkemellet áldoztam erre az étekre.A panír kevésnek bizonyult,de ugyebár ez a hús mennyiségének illetve a panír sűrűségének tudható be.Egy gondom volt vele-vagyis a családom minden tagjának ugyanaz a baja volt az asztalnál ülve...nevezetesen:OLYAN FINOM,HOGY NEM LEHET ABBAHAGYNI!!!Azt hiszem,nagybetűs ünnepeken vagy ha villantani akarok a konyhaművészetemmel ezt a receptet nem hagyhatom ki a menüből.Ugye nem nagy baj,hogy az Ön receptjével zsebelem majd be az elismerést?!

Muci
Muci / Muci Sun, 2014-09-07 16:50

Kedves "balintmonika" !
Nagyon örülök, hogy bevált a recept és a jól sikerült ebéddel meg volt elégedve az egész család.
Üdv.:Muci

AkiBibi
AkiBibi Thu, 2013-09-26 23:08

Kedves Muci!
Kiváló lett a bundás hús. Tökéletes a recepted, nagyon szépen köszönöm.
Rásütöttem a bundát a húsra/ halra mint a palacsintát, pici olajon serpenyőben egy perc alatt.
Utána tepsibe tettem és készre sütöttem sütőben.
Minden receptedet nagyon szeretem. Köszönöm.

afonyka
afonyka Sun, 2012-11-11 20:38

Nagyon finom a recept, de nekem nem sült át sehogy sem. A túrós bunda hamar megbarnul, tovább hagyni az olajban nem lehet, de a hús belül még nyers maradt sajnos. Megoldottam, mert félbe vágva a szeleteket sütőpapíros tepsire tettem, és betettem a sütőbe még egy fél órára, így a bunda se égett meg és a hús is átsült, az íze pedig valóban finom, nem tudom hogy én rontottam-e el valamit.

dorka84
Dóri / dorka84 Wed, 2012-06-13 13:04

Kedves Muci!

Ma ez volt az ebéd, a husi tényleg szaftos és omlós, alig bírtam abbahagyni az evést :) Kiadós és gyorsan elkészíthető, szerintem még sokszor kerül nálunk az asztalra ez a fogás :) Köszi a receptet.
Üdv, Dóri

Muci
Muci / Muci Thu, 2012-06-14 19:39

Kedves Dóri !
Örülök, hogy jól sikerült és ízlett ez a fogás.
Üdv.:Muci

ginzery
ginzery Thu, 2012-05-03 18:45

olvastam hogy sokszor gond van a csirke mellel hogy száraz.Én egy napra hütöbe teszem fokhagymás tejbe áztattva,ettöl puha és zamatos lesz:)

kukta51
kukta51 Sat, 2012-04-28 15:52

Eszméletlen finom! Én köretnek pici keményítővel sűritett almapürét adtam mellé, pici fahéjjal megszórva a tetejét. Nagyon - nagyon illik mellé. Ebben a bundában legközelebb brokkolit fogok rántani. Köszönöm szépen az ötletet.

Ada71
Ada71 Tue, 2012-03-13 16:37

Ma csináltam meg ebédre, és nagggggyon finom lett. jöttek a különböző ötletek, hogy mit tegyek még a bundába legközelebb (bacon, fokhagyma...) köszönöm!

Muci
Muci / Muci Tue, 2012-03-13 18:14

Szia Ada71 !
Örülök, hogy ízlett. Kiváncsian várom a beszámolót, hogy az új ötletek hogyan váltak be.
Üdv.: Muci

alfaniki
alfaniki Sat, 2012-03-10 10:22

húúúú,de jó ez a bundázás :) Ricottat használtam az "igazi" túró helyett.. így is puhi husink lett,csirkemellből és karajbol is sütöttünk ki :)

opdi
opdi Sun, 2013-01-13 23:57

Kedves Alfaniki!

A karajt megpároltad előre vagy csak simán kiklopfoltad és átsült rendesen?
A választ igazán köszi! :)

alfaniki
alfaniki Mon, 2013-01-14 17:23

Sya :) Én csak kiklopfoltam , itt olaszban olyan vékony szeleteket adnak azért nem szükséges megpárolni :D itt nem tudják mi az a jo magyar ujjnyi szelet :D Jó sütögetést,szép napot !

opdi
opdi Mon, 2013-01-14 23:12

Szióka! :) Nos, megcsináltam és nagyon fincsi lett, találtam még szeletelt bacont és valami fantasztikusan kihozta a túró ízét! :) Nagyon vékonyra klopfoltam ki és simán átsült! Majd Én is kipróbálom 1x a juhtúrósat, szerintem tuti finom lesz azzal is! :)

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-10 16:24

Szia " alfaniki " !
Örülök, hogy bevált ez a bundázási forma.
Üdv.: Muci

Mseee
Emese / Mseee Thu, 2012-03-08 16:46

Nagyon finom recept, ajánlom mindenkinek!! Kb fél óra alatt elkészültem vele, a mosogatnivaló sem sok, a végeredmény remek, a hús szaftos, a bunda finom, ugyanakkor nem dominál a hús íze felett. A megmaradt "bundához" pluszba kevertem lisztet, hogy sűrűbb legyen, és ízesítettem fűszerekkel, majd kanállal gombócokat formáztam és azt sütöttem ki. Ebből lett a "fűszeres túrófánk" névre hallgató nassolni való:)

loofy
loofy Mon, 2012-03-05 18:24

kedves muci!

mikor elolvastam a hozzászólásokat itt,láttam hogy nem javasolta a juhturó használatát.nos én ennek "ellenszegülve" elkészítettem a receptet oly módon, hogy a turó mennyiségét fele-fele arányban kevertem juh- illetve tehéntúróval és a hozzávalók mellett még kevés fokhagymát is tettem a panírba. húsnak pulykamellet használtam ami, úgy vélem közel azonos a csirkemellel,és panírozás előtt megfűszereztem borssal és kaporral.és mondhatom hogy isteni lett,sőt az én számíze szerint lehetett volna akár egy az egyben juhtúrót használni.ezúton is köszönöm a receptet,és még biztos hogy elkészítem.

szép napot!!! :)

ani0228
ani0228 Thu, 2012-03-01 19:48

megszeretném kérdezni hogy sertés hussal készithetö,jo lesz?

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-03-03 20:55

Szia "ani0228 " !
Még nem próbáltam, de szerintem nyugodtan lehet ezt a panírt serté húshoz is használni.
Üdv.: Muci

Márti1972
Márti1972 Fri, 2012-01-13 14:47

Hagy kérdezzem meg ,hogy esetleg a tehéntúrót, juhtúróval lehet-e helyettesíteni.Köszi a választ.

Muci
Muci / Muci Sat, 2012-01-14 17:01

Szia Márti !
Nem javaslom juhtúróval az állaga és a karakteres íze miatt sem.
Üdv.: Muci

karcsababy
karcsababy / karcsababy Sun, 2012-01-08 15:48

Nagyon isteni lett, ma készítettem ebédre, degeszre ettük magunkat. Köszönjük a receptet. Én tettem a masszába 3 gerezd fokhagymát is. A maradék masszába pedig p.zöldet és egy kis vegetát szórtam, és a végén kanállal az olajba adagoltam, az is fenséges lett. Summa summárum, a recepted díjnyertes!!! K.

Muci
Muci / Muci Mon, 2012-01-09 16:29

Kedves "karcsababy " !
Nagyon szívesen. Én köszönöm a kedvező visszajelzést.
Üdv.: Muci

Nagyzsóó
Nagyzsóó Sun, 2011-10-23 13:27

Helló!
Nagyon nagyon finom ez a recept, alig bírtuk abbahagyni!
Egy kérdésem lenne: fél kiló csirkemellhez túl sok lett ez a panír. Le lehet fagyasztani ami megmaradt??
Köszi és gratula: Zsófi

Muci
Muci / Muci Sun, 2011-10-23 14:48

Szia Nagyzsóó !
Szerintem nem ajánlott lefagyasztani a maradék túrós panírt. Inkább egy kis szódabikarbóna hozzáadásával kis fánkokat lehet kisütni belöle. A hozzászólások között találsz erre példát.
Üdv.: Muci

Muci
Muci / Muci Sat, 2011-07-30 17:20

Szia "tekiroll " !
Örülök, hogy ennyire jónak találtad.
Üdv.: Muci

tekiroll
tekiroll Wed, 2011-07-20 11:00

Hú, hogy ez de mennyei! Nem találok szavakat! Nem szoktam rántott husizni, de azt hiszem, erre rászokunk! Köszi!

Muci
Muci / Muci Fri, 2011-04-08 15:57

Szia Vircsi !
Nagyon szívesen. Örülök, hogy jól sikerült és remek ötlet volt a köret, amit kitaláltál hozzá.
Üdv.. Muci

vaggyula
vaggyula Thu, 2011-04-07 17:57

Szia Muci!
A mi tetszésünket is elnyerte a recepted. A kimaradt túrós masszából egy kis szódabikarbónával fánkocskákat készíttetettem és az utolsó adag hússal együtt kisütöttem. Remek kiegészítője volt a köretnek, ami nálunk párolt zöldség volt. Így tavasszal érdemes egy kis zöldséget is a tányérra rakni, ezért én ezt választottam. Köszi a receptet!

Üdv: Vircsi

Muci
Muci / Muci Tue, 2011-03-22 17:32

Szia Gábor / Bibic / !
Drukkolok ! Remélem sikerélményed lesz. Arra vigyázz, hogy az olaj kellő forró legyen. Úgy ellenőrizheted, hogy a túrós masszából egy csipetnyit beledobsz az olajba és ha az rögtön elkezd
gyöngyözni, lehet sütni a húst.
Üdv.: Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-22 08:22

Szia Muci!

Először is köszi a receptet! Ma ezt fogom elkészíteni a páromnak, úgyhogy drukkoljatok, nem vagyok egy nagy szakács, de szeretném meglepni.
Üdv:Gábor

Muci
Muci / Muci Wed, 2011-02-09 17:59

Kedves "banyasevi " !
Köszönöm a kedves soraidat. Nagyon örülök, hogy az én receptjeim találkoznak a kis családod ízlésével.
Annak is örülök, hogy tágabb ismeretségi körödben is terjesztetted az általad jónak ítélt receptem.
Szeretettel üdvözöllek : Muci

banyasevi
banyasevi Fri, 2011-02-04 15:37

Kedves Muci!Hát ez a recepted nagyon sok örömöt okoz az én ismeretségi körömben!Már megcsinálta az Anyukám a Nagynénim(az ő gyerekei)az összes munkatársam az Anyósom mindenkinek kivétel nélkül ízlett!Laktató s talán hidegen még finomabb...:-)Nagyon szeretem a receptjeidet a mi kis családunk szája íze szerint készülnek az ételek s mégis újak!!!Gratula érte!Sok egészséget kívánok az egész család nevébe!Szekeres család

Muci
Muci / Muci Mon, 2011-01-17 18:16

Szia Ildikó !
Szerencse, hogy így is jó lett a végeredmény. Majd írd meg melyik variáció vált be jobban.
Üdv. : Muci

k.v.ildiko
k.v.ildiko Sun, 2011-01-16 15:22

Huh, ma ez volt a vasárnapi ebéd. Isteni finom a panir. Csak én sütőben sütöttem és egy kicsit leragadt a tepsire. Nem nézett ki ilyen szépen, mint a képen, de ez senkit nem zavart a falatozásban. Kérdeztem a családot, hogy máskor készitheteme és egyöntetű IGEN volt a válasz. Legközelebb olajban sütöm, hogy szép is legyen. Köszönöm a receptet. Üdv. Ildikó Zentáról.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2012-03-07 17:40

Szia! Én is sütőben szeretném elkészíteni mert én soha nem használok olajat...nagyon lejött a tiéd panírja? Van valami jó tanácsod???

k.v.ildiko
k.v.ildiko Wed, 2012-03-07 18:12

Szia Kicsicsibe! Mindenképp meg kell olajozni a tepsi alját, mert különben nagyon leragad. Lehet egy picivel több lisztet a masszához keverni. Olyan szép nem lesz, mint a képen, de én sem szeretek bő olajban sütni. A panirozott dolgokat a sütőben sütöm mindig. Remélem segitettem. üdv. Ildikó

Muci
Muci / Muci Fri, 2011-01-14 16:23

Kedves Pózmány Péter !
Gratulálok és köszönöm a kedvező visszajelzést.
Üdv.. Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-13 23:52

zseniális.és még és még én is meg tudtam csinálni.köszi

HNikikee
HNikikee / HNikikee Tue, 2010-12-28 01:30

Köszi a receptet.A karácsonyi menüm nagy sikerű különlegessége volt.Minden vendégemnek nagyon ízlett.Most már sűrűn el fog készülni.Disznóhússal is nagyon finom volt..

Muci
Muci / Muci Mon, 2010-12-27 23:39

Kedves Bogi !
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és bejött nektek ez a recept.Mivel már nagyon közel az év vége és
pár napig nem leszünk itthon, megragadom az alkalmat és most kívánok nagyon boldog új évet Neked
és az egész családodnak a testvérem nevében is.
Puszi: Muci és Klári

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-12-27 13:07

Drága Mucika!
Csodás ez a recept!Kipróbáltam csirke és pulykamellből is.Dénessel megállapítottuk hogy "aki tud az tud".Köszönjük szépen jó egészséget és szép napokat kívánunk.Puszi.Bogi

1435
csirkemell filé 56 dkg
tehéntúró 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 3 db
2 tk
tej 2 dl
napraforgó olaj 5 dl