Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemellraguval töltött sütőtök

Csirkemellraguval töltött sütőtök
Csirkemellraguval töltött sütőtök
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többszöri próbálkozás eredményeképpen alkottam meg ezt az egyszerű ízvilágú, könnyű tökös ételt. Ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A sütési idő nagyban függ a tök vastagságától, tehát gyakran kell ellenőrizni, hogy hol tart a puhulási folyamat. Erre a legalkalmasabb egy hústű. A töltelék mennyisége pedig függ attól, hogy mekkora az üreg, ahová töltjük. A hús mennyiségén ne változtassunk, inkább a burgonyával variáljunk. Ez a mennyiség felvágva három főre is elég.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kicsi darabokra vágjuk. A hagymát félkör alakúra szeleteljük. A burgonyát apróra kockázzuk. Egy méretes tálba rakjuk a hozzávalókat, és fűszerezzük. Összekeverjük, majd félretesszük annyi időre, amíg előkészítjük a sütőtököt.
  2. A két tököt a kiöblösödő részénél elvágjuk. Karalábévájóval kiszedjük a magvas részt. Az üregekbe belerakjuk a húsos tölteléket. A töltött tököket méretes tepsibe tesszük. A tökök tetejét egyenként letakarjuk alufóliával, és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük.
  3. Kb. 70-80 perc alatt puhára sütjük úgy, hogy 40 perc elteltével levesszük az alufóliát, és emeljük a sütési hőfokot 190-200 C-ra. A kész töltött tököket langyosan kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 430
elküldve: 1
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
456 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkével töltött tök

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marcsika13
marcsika13 Sat, 2020-05-02 14:59

Ezzel csak az a baj, h. a tok belsejebe nem fer bele csak minimalis ragu, illetve aranyaiban legalabb 2x annyi a tok. Hiaba preferalom a zoldseget a hussal szemben, ez a recept akkor sincsen egyensulyban, hiszen a tok edes ize teljesen atveszi a szerepet. Mutatos -ennek koszonheti a kiemelest- de nem bevalt recept.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2020-05-02 20:01

Szia Marcsika!
A hozzászólásodból igazándiból nem derül ki, hogy elkésztetted-e a receptet, vagy csak kommentelsz?! Aki az elkészítés mellett dönt, annak tisztában kell lennie a sütőtök édes zamatával! Elárulom, hogy a sütőtök édessége, a hagyma, hús, valamint a kevéske burgonya adja az összhangot. A bors és a rozmaring is megteszi a magáét! A tök köretként szolgál. A ragu mennyisége, ahogy leírtam nagyban függ a tök nagyságától és a húsának vastagságától is! Egyébként nekünk bevált!! Azért osztottam meg :) Sajnálom, hogy neked nem nyerte el a tetszésedet! Andi

462
kanadai sütőtök 1 kg
csirkemell filé 40 dkg
lila hagyma 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
fekete bors 5 csipet
rozmaring 5 csipet
0 ízlés szerint