Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkenyakpörkölt gnocchival, lilakáposztával

Csirkenyakpörkölt gnocchival, lilakáposztával
Csirkenyakpörkölt gnocchival, lilakáposztával
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar és az olasz konyha házasítása. Az ételhez felhasználtam még a resztelt sertésmájhoz készített lila káposztából maradtat is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit feltesszük főni.
  2. A csirkenyakakat fűszerezzük, egy serpenyőben kacsazsírban megsütjük, félretesszük. A zsírba beletesszük az aprított hagymákat, megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és paradicsomot, a chili paprikát, fűszerezzük, a pörköltszaft kockát is belemorzsoljuk. Visszatesszük a csirkenyakakat, feleresztjük vízzel, főzzük. Amikor már majdnem puha, öntünk hozzá vörösbort.
  3. Közben a főtt krumplit megpucoljuk, lereszeljük, összekeverjük a liszttel és a tojássárgájával, forró, sós vízbe szaggatjuk.
  4. Tálalunk. A tányérra rakunk csirkenyakakat, gnocchit és lila káposztát, s meglocsoljuk a szafttal, díszítjük még koktélparadicsommal és ecetes, olívaolajos bébispenóttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 511
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csirkenyakból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

471
csirkenyak 40 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 1 gerezd
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
paradicsom 1 db
kacsazsír 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 késhegynyi
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
leveskocka 1 db
vörösbor 1 dl
újkrumpli 40 dkg
finomliszt 2 csapott ek
tojássárgája 1 db
vöröskáposzta 5 dkg
spenót 3 dkg
koktélparadicsom 12 db
ecet 1 teáskanál
olívaolaj 1 teáskanál