Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkenyárs citromos joghurttal

Csirkenyárs citromos joghurttal
Csirkenyárs citromos joghurttal
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük itthon a csirkéből készült ételeket, és próbálok minél egyszerűbb és egzotikusabb ételeket készíteni belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

15-20 db nyárshoz

A tartármártáshoz

A citromos joghurthoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverőtálban a darált csirkemellett összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a mustárral, a petrezselyemmel, a bazsalikommal, sóval, borssal. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
  2. Ezután vizes kézzel tenyérnyi mennyiségű ízesített csirkemellett a nyársra (pálcára) szorítunk úgy, hogy henger formában a nyárson maradjon.
  3. Sütőben, olajozott sütőtepsiben vagy sütőrácson megsütjük. (20 percig sütöttem, közben egyszer átforgattam a nyársakat.) Majd ha kész, kivesszük, és készítjük az öntetet vagy mártást hozzá.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 004
elküldve: 0
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kittyke

Mióta szakács: 2011.08.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldfűszeres csirkenyárs, csirkenyárs zöldfűszerekkel, csirkefalatok nyárson tartármártással vagy citromos joghurttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

431
csirkemell filé 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
mustár 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 2 ek
fekete bors 1 kk
1 tk
tejföl 2 dl
majonéz 10 dkg
mustár 1 tk
1 csipet
porcukor 0.5 teáskanál
fehér bors 1 csipet
citromlé 1 tk
joghurt 3 dl
fokhagyma 1 fej
citromlé 0.5 citromból nyert
fekete bors 1 csipet