Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás Gábortól

Csirkepaprikás Gábortól
Csirkepaprikás Gábortól
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A paprikás csirke 1001 féle módon elkészíthető, tipikus ahány ház, annyi szokás étel. Én most ezzel az újítással próbálom a számot növelni, ami számomra egy sokkal ízletesebb, tartalmasabb csirkepaprikást eredményezett.

Még srác koromban egy barátom nagymamájánál falun tették elém úgy a csirkepaprikást, hogy a hús ki volt belőle véve és a nokdelihez volt keverve a szaftja. Azóta nem láttam sehol ilyet és most a főzés közben jutott ez a régi emlék eszembe, gondoltam megpróbálom így elkészíteni, annyi változtatással, hogy ezúttal én a húst is benne hagytam a parikásban. Az eredmény?! Mostantól csak így csinálom a csirkepaprikást!

hozzávalók / 4 adag

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymákat, és kevés zsiradékon megdinszteljük. Közben a paradicsomot és paprikát is apróra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és együtt összefőzzük. Mikor kezdi elveszíteni a levét, kevés vízzel felöntjük, és takarék lángon főzzük tovább 10-15 percig.
  2. A csirkecombokat az előkészített alapra helyezzük, és annyi vízzel töltjük fel, hogy pont fedje azokat. Megsózzuk, borsozzuk, és lefedve közepes lángon bő 1 órát főzzük. Fél óra után tesszük bele a 2-3 babérlevelet, majorannából 1-2 csipetnyit, majd a legvégén még pirospaprikát, ízlés szerint sót és borsot adunk hozzá.
  3. Eközben kikeverjük a nokdeli tésztáját. A lisztet, sót, tojást és tejfölt összegyúrjuk egy tálban, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy még folyós, de ragadó legyen. Nem kell nagyon kidolgozni. Lobogó vízbe éles késsel vágódeszkáról nagyobb galuskákat szaggatunk, mint amit egy átlag nokdeliszaggató tud. Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére, ki is vehetjük őket egy tálba. Érdemes az egészet, ha kész, kicsit megmosni hideg vízzel, hogy ne legyen lisztes, mivel ez megy majd bele a szaftba.
  4. Ha készre főttek a combok, kivesszük őket egy tálba. Ha van botmixer, érdemes a szaftot átturmixolni, ha nincsen, az se baj (figyelem, a babérleveleket vegyük ki belőle minden esetben!). Nagyon kevés rántást csinálunk (kevés zsiradékot melegítve abba 2-3 kávéskanál lisztet teszünk, majd hideg vízzel lazára keverjük). Ezzel kicsit összekapatjuk a szaftot, majd a tefölt is belekeverjük, és kicsit összerottyantjuk.
  5. A combokat kifilézzük, a húsokat kisebb darabokra szaggatjuk. Nem kell vágni, ha jól megfőtt, magától is szétesik. Ügyeljünk rá, hogy se csont, se porc ne maradjon rajtuk! 
  6. A kész szaftba visszatesszük a húst, majd a nokedlit is beleborítjuk, és jól összekeverjük. Egytálételként tejföllel locsolva, zöldpaprikával tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 28 518
elküldve: 8
receptkönyvben: 271
elkészítve: 37/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozma Gábor

Mióta szakács: 2011.02.04.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás újratöltve, paprikás csirke, csirkepörkölt nokedlivel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syl0212
syl0212 Wed, 2014-12-24 15:39

Tegnap vacsorára főztük meg ezt a remek paprikást, nagyon finom lett.
Köszönet a receptért.

h3eniko
h3eniko Sat, 2014-04-12 01:45

Kedves Gabor!
Ez nagyon-nagyon finom lett!
Mindenkinek csak ajanlani tudom!
Koszonom a receptet!
Eniko

anyuka54
anyuka54 Mon, 2012-12-31 11:18

Ez biztos nagyon finom,legközelebb én is így készítem.Köszönöm a receptet.

Futrinka
KissAnett / Futrinka Mon, 2012-12-31 00:09

Hát! Csak olvasom percek óta! Nagyon jó ötlet!!! Holnap ezt esszük, így esszük! Köszi érte!

721
paradicsom 2 db
csirke alsócomb 8 db
tv paprika 2 db
vöröshagyma 2 db
lila hagyma 1 db
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
majoranna 1 csipet
0 ízlés szerint
tejföl 150 g
finomliszt 0.5 evőkanál
finomliszt 250 g
tojás 1 db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl