Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás a javából

Csirkepaprikás a javából
Csirkepaprikás a javából
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Terence Hill budapesti látogatására készítettem ezt a nagyszerű magyaros fogást, amit szívesen megkóstolt, és legnagyobb örömömre nagyon ízlett is neki.  

hozzávalók / 4 adag

A paprikáshoz

A nokedlihez

A tálaláshoz

ajánlat

Nagy családi összejövetelekre nagyszerű fogás. A csirkecombot érdemes lebőrözni, úgy a gyerekek is nagy kedvvel elfogyasztják.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészületek

  1. A négy nagy csirkecombot megtisztítjuk, megmossuk, lebőrözzük, majd a hajlatban kettévágjuk. A bőrökből kettőt félreteszünk, ezeket belefőzzük majd az ételbe, de tálalás előtt kivesszük majd.
  2. A zöldségeket megmossuk, a szalonnát, hagymát és a paprikát apróra kockázzuk, a paradicsomot is kisebb darabokba vágjuk.

A paprikás elkészítése

  1. Egy nagy edényben a szalonnát addig hevítjük, hogy a zsírja teljesen kisüljön.
  2. Erre dobjuk rá a hagymát, és közepes lángon üvegesre pároljuk.
  3. Az edényt félrehúzva fűszerezzünk: jöhet a fűszerpaprika, só, bors és egy nagy keverés.
  4. A tűzre visszatéve rászórjuk a paprikakockákat, és pár percig puhítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, és tovább pároljuk, hogy egy szuper tömör alapot kapjunk.
  5. Ehhez adjuk hozzá a combdarabokat és két comb egész bőrét. Most az elején jól átkeverjük, utána inkább csak rázzuk majd az edényt, hogy ne szedjük le akaratunkon kívül a húst a csontról.
  6. Ha kissé kifehéredett a hús kívülről, akkor felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a combokat. Átmozgatjuk, utána sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, és addig rotyogtatjuk fedő alatt csendesen, ameddig teljesen megpuhulnak a combok.
  7. Ekkor kivehetjük a bőröket, és egy tányérra kiemeljük a combokat is.
  8. A szószt botmixerrel pürésítjük, és szűrőn át is passzírozhatjuk.
  9. Egy kis tálkában egy kis doboznyi tejfölt simára keverünk egy kanál liszttel, és kevés szafttal felengedjük, így öntjük az edénybe, ahol teljesen eloszlatjuk, és egyet rottyantunk a szószon.
  10. Visszatesszük a combokat a szaft alá, és pár percig összefőzzük az egészet.

Nokedli főzés

  1. Egy nagy füles lábasban vizet forralunk, sózzuk.
  2. Egy nagy tálban fél kiló lisztre két tojást ütünk, egy kiskanál sóval hintjük, és folyamatos keverés mellett annyi vizet csorgatunk hozzá, hogy egy ruganyos állagú tésztát kapjunk.
  3. A tésztát kisebb adagokban a forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, főzzük, majd pár perc múlva szűrőkanállal kiszedjük egy mély tálba.

Tálalás

  1. A nokedlit frissen tálaljuk, hogy ne ragadjon össze. Rászedjük a krémes szószt és egy-két combot, aztán még egy kis szószt, egy kanál tejfölt, és petrezselyem zöldjével díszíthetjük. Kovászos vagy csemege uborkával kínálhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 357
elküldve: 0
receptkönyvben: 129
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
alkalom: Anyák napja, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1087
kolozsvári szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 nagy db
fűszerpaprika 3 teáskanál
paprika 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirkecomb 4 db
tejföl 175 g
finomliszt 1 púpozott ek
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
petrezselyem 1 csokor