Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás Juhász István konyhájából

Csirkepaprikás Juhász István konyhájából
Csirkepaprikás Juhász István konyhájából
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen és nyáron is nagyon szeretjük a paprikás ételeket, így a csirkepaprikást is, melyet többféleképpen szoktam variálni, néha belsőségek is kerülnek bele. Leggyakrabban, mivel így a legfinomabb tejfölös galuskával készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen aprított petrezselyemmel a végén megszórhatjuk, és vajon átforgatott nokedlivel igazán finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, megtisztítjuk a húsokat, zöldségeket. A zöldségeket apró kockákra vágjuk, majd forró olajban a vöröshagymát megdinszteljük.
  2. Utána hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a paprika- és paradicsomkockákat, és kevés vízzel felöntve zsírjára pirítjuk.
  3. Sózzuk, fűszerezzük, majd ismét zsírjára pirítjuk, ezután hozzáadjuk a húsokat, és lassú tűzön főzzük, amíg levet nem enged. Majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk (a paprikás lé mindig éppen hogy ellepi a húsokat).
  4. Utána kiszedjük a húsokat, a képződött paprikás alapot simára turmixoljuk. A tejfölt a liszttel és kevés paprikás alappal simára keverjük (hőkiegyenlítjük), és folyamatos kevergetés mellett a paprikás alappal összedolgozzuk.
  5. Majd visszatesszük a húsokat, és készre főzzük a paprikást (kb. 10 perc).
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 408
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csirkéből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
csirkecomb 50 dkg
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
himalája só 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
finomliszt 1 ek
víz 2 dl