Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás Márti konyhájából

Csirkepaprikás Márti konyhájából
Csirkepaprikás Márti konyhájából
125 perc / előkészület: 45 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedvelt családi étek, nyáron szeretjük bográcsban elkészíteni. Nem habarom be, mert a zöldséges alap jó sűrűséget képez. A tejfölt külön tálalom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bár ez az étel nagyon gyorsan is elkészül, ha magas hőmérsékleten főzzük, de érdemes időt szánni rá, és inkább "kis lángon" rotyogtatni, mert így sokkal aromásabb a végeredmény. Tejföllel, házilag készített galuskával, csípős paprikával és magyaros uborkasalátával tálaljuk. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller, paprikák) megtisztítjuk, és nagyon apróra kockázzuk, olyan apróra, mint a hagymát (durva lyukú reszelőn is reszelhetjük). A csirkét feldaraboljuk, ezt és az összes húsos hozzávalót hideg víz alatt leöblítjük.
  2. Egy jó nagy lábasban felforrósítjuk a libazsírt, és ebben fedő nélkül a zöldségeket és a hagymát karamellizáljuk, azaz aranyszínűre pirítjuk (mint a bográcsban), és időnként megkavarjuk.
  3. Ha már finoman illatozik az alapanyag, keverjük hozzá a feldarabolt csirkét és a többi húst, a szívet, a zúzát - a máj kivételével. Ekkor további pirítás következik, a hús fehéredéséig. Egy pici vízzel lazítsuk, ha odasülés fenyeget.
  4. Amikor ezzel is elkészültünk, a tűzről lehúzva keverjük hozzá az őrölt pirospaprikát, majd öntsük fel vízzel, és sózzuk meg. Annyi vizet öntsünk rá, amennyi ca. 2 ujjnyi magasan befedi.
  5. Adjuk hozzá a négybe vágott paradicsomot, és egyszeri forralás után, lassú tűzön rotyogtassuk, hogy legyen ideje az ízeknek összeérnie és az apróra kockázott zöldségnek-hagymának szétfőnie.
  6. Legvégén tegyük hozzá a megtisztított májat, és főzzük tovább kb. még 15 percig.
  • elkészítettem: 99 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 21 316
elküldve: 0
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt, csirkepörkölt májjal, csirkepörkölt tejfölösen

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2018-07-03 13:11

Köszönöm szepen a kiemelest - különösen azert is, mert nagyon szeretem
Horvath Ilona könyvet!

Üdvözlettel, Marti

715
csirke 1 db
csirkeszív 10 dkg
csirkemáj 10 dkg
csirkezúza 10 dkg
csirkeszárny 30 dkg
csirke alsócomb 4 db
vöröshagyma 3 közepes fej
paprika 1 közepes db
kápia paprika 0.5 közepes db
hegyes erős paprika 0.5 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 0.5 kis db
libazsír 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
víz 3 dl