Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával

Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával
Csirkepaprikás nokedlivel és uborkasalátával
95 perc / előkészület: 35 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár receptkönyvet átnéztem, és úgy láttam, hogy ezt az ételt is többféleképpen készítik, de a tapasztalatom az, hogy a csirkepaprikáshoz egy egész csirke kell, ugyanis a csirkének minden része más ízű, és ez adja meg igazán az ízét, zamatát.

Innen-onan csipegettem egy kicsit, és ez lett a végeredmény, szerintem tökéletes.

hozzávalók / 4 adag

A csirkepaprikáshoz

A nokedlihez

Az uborkasalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkepaprikás:

  1. Kezdjük a csirke pucolásával, tokok, pihék eltávolításával, majd a csirke szétdarabolásával és átmosásával. Ezt követően feldaraboljuk a hozzávalókat, a hagymát apróra, a paradicsomot kockára, a paprikát pedig tetszés szerint, a fokhagymát fokhagymanyomón törjük át.
  2. Vegyünk elő egy nagyobb lábast, hevítsük fel benne a zsiradékot, majd rakjuk hozzá a vöröshagymát és a sót, pároljuk üvegesre, és rakjuk hozzá a maradék fűszereket (kivéve a pirospaprikát).
  3. Következő lépésként hozzáadjuk a húst, és alaposan átpirítjuk, ha ez megvan, jöhet a paradicsom és a zöldpaprika, sűrített paradicsom. Fedjük le, és pároljuk így tovább, néha nézzük meg, hogy nem kell- e alá víz, és óvatosan keverjük meg.
  4. Mielőtt a hús készre főne, a pörkölt felszínén lévő zsiradékhoz adjuk hozzá a pirospaprikát, majd fedőt levesszük róla, és ezután csak rázogatással keverjük, és sűrítsük vissza a szaftjára.

Nokedli:


  1. Keverjük össze a sót és a lisztet, majd adjuk hozzá a tojásokat, és ezzel is keverjük össze.
  2. Adjunk hozzá vizet apránként addig, míg csomómentes, nyúlós tésztát nem kapunk.
  3. Fazékba forraljunk sós vizet, és nokedliszaggatóval szaggassuk bele a tésztát, ha feljött a víz tetejére, még egy fél percig forraljuk, majd tésztaszűrővel kiszedjük, és nagyon hideg vízzel alaposan leöblítjük.
  4. Ezt mindaddig megismételjük, míg el nem fogy a tészta. (Az alapos öblítés fontos, mert így nem ragad össze a tészta.)

Uborkasaláta:


  1. Pucoljuk meg az uborkákat, uborkagyalun gyaluljuk le egy tálba.
  2. Készítsük el a salátalevet, öntsük rá az uborkára, és keverjük össze, tálalásig tartsuk hűtőben lefedve.
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 10 943
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Misi apa

Mióta szakács: 2012.09.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepörkölt nokedlivel, csirkepaprikás uborkasalátával, csirkepöri

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evapauer
Jolimami / evapauer Thu, 2012-11-01 15:12

Kedves Misi apa! Tökéletesen egyetértek azzal,hogy a csirkepöri akkor a legfinomabb, ha minden része benne van, ezért én is szinte hajszálra ugyanígy készítem - ezért nem is mentem el a receptedet, mert olyan, mintha én készítettem volna!!! A szaftja olyan gazdag ízű, amit tisztán combból nem lehet elérni. A sovány mellet pici, 3 centis darabokra szoktam aprítani, így nem lesz száraz a hús, jól átjárja a szaft a főzés közben. A hajszálnyi különbség mindössze annyi, hogy nem használok hozzá paradicsompürét, de ez ízlés dolga, egyébként minden ugyanolyan. Örülök, hogy a Te konyhádból visszaköszön ez a remek recept! További jó sütés-főzést kívánok, üdv: Éva

Misi apa
Misi apa / Misi apa Wed, 2012-11-07 17:54

Kedves Éva!
Örülök,hogy vannak még olyan emberek akik a csirkepörköltet, csirkepörköltként készítik el,
mert gyakorlatilag túl lehet spiláznini ezt is de a hagyományos a legjobb!
Köszönöm a hozzászólásodat és neked is további jó sütést,főzést kívánok!

1456
csirke 1.5 kg
csirkemáj 30 dkg
vöröshagyma 3 nagy db
paradicsom 4 közepes db
zöldpaprika 2 db
fokhagyma 4 gerezd
bors 2 tk
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
majoranna 1.5 tk
fűszerpaprika 2.5 ek
sűrített paradicsom 70 g
napraforgó olaj 9 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
1 csipet
víz 1.5 dl
kígyóuborka 2 db
cukor 4 ek
ecet 2 ek
bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 késhegynyi
fokhagyma 1 gerezd
víz 0.5 l