Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeparfé

Csirkeparfé
Csirkeparfé
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept kb. 30 éve a kézzel írott szakácskönyvem része. Jeles napokon szoktam elkészíteni. Télen-nyáron egyaránt garantált a siker.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ezt a koszorút laktózmentes tejszínnel készítettem.

A modern technikának köszönhetően én egy késes mixerben keverem össze az elemeket, majd egy nagyobb tálban fakanállal adom hozzá a habokat. Végül ellenőrzöm az ízét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egészet sorjában összekeverjük.
  2. Tűzállótálat kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát.
  3. A sütőt felmelegítjük. A sütőbe való tepsibe vizet teszünk, és ebben helyezzük a jénai tálat.   
  4. Lefedve, megsütjük.
  5. Hidegen majonézes salátával, melegen párolt vegyes zöldséggel vagy krumplipürével fogyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm kerek cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 928
elküldve: 1
receptkönyvben: 126
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkés hidegtál, csirkés-tejfölös hidegtál, csirkeparfé petrezselyemmel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Sat, 2012-01-07 21:26

Kedves Anci! Ezt előre is elkészítheted, és szállítható is.(Ezért is szeretem.) Hogy milyen formában sütöd, az Tőled függ. Üdvözlettel: Éva

273
csirkemell filé 50 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
tejföl 2 dl
tojásfehérje 4 db
habtejszín 2 dl