Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepástétom-koszorú

Csirkepástétom-koszorú
Csirkepástétom-koszorú
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Éva magazinból való a recept. Kisebb átalakításokat eszközöltem, pl. pulyka helyett csirkét használtam és mivel őzgerincem nem volt otthon, így kulglófformában sütöttem. Szerintem így talán még dekoratívabb :).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fogyasztható hidegen friss péksüteménnyel vagy salátával; kirándulásra, tízóraira is tökéletes.
Amennyiben melegen esszük, tálalhatjuk például párolt zöldségkörettel, így egy viszonylag szénhidrátszegény fogást kapunk.
Ha tudjuk, hogy egy étkezés alkalmával elfogy a pástétom, halmozzuk a köretet a közepébe tálalás előtt, így rendkívül mutatós lesz az asztalon.
Tipp:
Még finomabb lesz a darált hús, ha otthon még 'ráturmixolunk'' a konyhai robotgép késes részével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kisebb őzgerincet (vagy ennek hiányában egy kuglófsütőt) vékonyan vajazz be.
  2. Egy teflonserpenyőben dinszteld meg az apróra darabolt bacont és a nagyon finomra vágott hagymát.
  3. Egy nagy tálban keverd össze a darált csirkehúst a tojással, zsemlemorzsával, felaprított petrezselyemmel, mustárral és a bacon-ös-hagymás keverékkel. Ízlés szerint sózd, borsozd, aztán kanalazd bele az előkészített sütőformába és simítsd el a tetejét.
  4. Légkeveréses álláson süsd 40 percig.
  5. Ha kész, sütőrácsra fordítsd ki. Hidegen és melegen is fogyasztható.
  6. Megjegyzés: Vigyázzunk, hogy ne süssük az előírtnal hosszabb ideig, mert akkor kicsit kiszárad és megrepedezik. Ez a 40 perc pont elég arra, hogy belül puha krémes, világos színű legyen, kívul pedig finom ropogós.
  7. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 088
elküldve: 17
receptkönyvben: 914
elkészítve: 43/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Loukoumades

Mióta szakács: 2009.10.15.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kategória: sós krémek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bacon-ös csirkepástétom

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szegnik
Szegnik / szegnik Sun, 2015-01-04 13:47

Sajnos nekem is beleszakadt.Legközelebb más formában sütöm.Egyébként finom volt.

Banditta
Banditta Wed, 2013-12-25 09:49

Kétszer sütöttem meg, az első kicsit szárazabb lett, így a másodiknál raktam bele felkockázott sajtot. Isteni lett és persze mutatós. Reggelire is szendvicsbe is finom.

nbeatrix
nbeatrix Mon, 2013-12-09 22:06

Nekem beleszakadt a formába a fasírt, pedig kivajaztam rendesen. Sajnálom, hogy nem sikerült a forma, de az íz kárpótolt, nagyon finom lett!!!
Tudtok esetleg valami trükköt, hogy máskor egyben ki tudjam szedni?
Előre is köszi :)

Trimmus
Trimmus Tue, 2012-06-05 19:46

Kipróbáltam, nagyon finom. Tarjám volt itthon, azt pirítottam meg, isteni lett! Végre egy kis változatosság a hagyományos fasírt mellett!

Hjudit
Hjudit Mon, 2011-01-17 19:54

Tegnap elkészítettem. Nekem van egy szlovák Remoska nevű felülről sütő edényemen, abban. Így egyszerű volt a koszorú forma is, mert ahhoz van egy közép fém tartozék is. Nagyon finom lett és rengeteg, vacsi és még a másnapi ebéd is kijön belőle. Rízst csináltam hozzá, én pedig salátával ettem. Köszönöm a receptet. Ajánlom tovább a kollégák körében, persze viszek kóstolót is. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 10:59

Szia loukoumades!
Gyönyörű ez a koszorú!!!!! Arra gondoltam meglepném vele a szüleimet, de egy ponton elakadtam.
Az "1 nagy csésze zsemlemorzsa" mekkora mennyiséget jelent? 2 vagy 3 dl-es csészében méred?
Köszi,
Ági

villers
villers Wed, 2010-01-06 21:53

Hány fokon kell sütni, azon kívül, hogy légkeverésesen?

mignon
Mignon / mignon Sat, 2009-10-31 15:04

Hidegen, vékonyan felszeletelve, tökéletes útravaló volt!
Kitaláltam, hogy teszek bele 3-4 csemegeuborkát is apróra kockázva. Csak azzal nem számoltam, hogy ez egy kis levet fog ereszteni a formába. Így ügyeskednem kellett, hogy ki tudjam önteni alóla. Mivel így az alja nem lett szép piros, kiborítottam a formából egy tepsire és további 10-15 percre visszatettem pirulni!
Köszi a receptet, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-28 18:40

 Nagyon etvagygerjeszto,kiprobalnam en is,csak sajnos nekem meg hagyomanyos gazsutom van.Kb.meddig tartsam a sutoben?

loukoumades
Loukoumades / loukoumades Fri, 2009-10-30 11:51

Szerintem hagyomanyos gazsutoben kb. 60 perc alatt sul meg, de nyugodtan nezegesd es ellenorizd neha. Ha kivul mar szep piros es ropogos, akkor belul is jo, mert a nagyon aprora daralt/turmixolt hozzavalok miatt biztosan nem marad nyers a kozepe.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-10-28 18:40

 Nagyon etvagygerjeszto,kiprobalnam en is,csak sajnos nekem meg hagyomanyos gazsutom van.Kb.meddig tartsam a sutoben?

760
csirke 1 kg
olívaolaj 4 ek
bacon 8 szelet
vöröshagyma 1 nagy fej
zsemlemorzsa 1 bögre
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
mustár 2 ek
vaj 1 ek