Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepörkölt krumplifőzelékkel

Csirkepörkölt krumplifőzelékkel
Csirkepörkölt krumplifőzelékkel
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap hortobágyi palacsinta készült. A hozzávaló csirkepörköltből néhány csirkecombot megmentettem a mai ebédhez. Köretnek mindenképpen főzelékben gondolkodtam, s mivel régen ettünk burgonyát, a krumplifőzelékre esett a választás. Ez az a főzelék, amelyhez mindig van itthon hozzávaló, és nem mellékesen szeretjük is.

hozzávalók / 6 adag

Csirkepörkölt

Krumplifőzelék

ajánlat

Babérlevél helyett majorannával is fűszerezhetjük a főzeléket. Diétázóknak zsiradék nélkül megpirított liszttel sűrítsünk, és csökkentett zsírtartalmú joghurtot használjunk tejföl helyett. Sűríthetjük a főzeléket "önmagával" is, azaz a krumpli felét vegyük ki a főzővízből, mixeljük és tegyük vissza.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkepörkölt

  1. A hagymát finomra vágjuk, és a zsiradékban megdinszteljük.
  2. Az aranysárgára, őzbarnára megpirított hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, majd hogy ne égjen le kis vizet öntünk hozzá.
  3. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, télen egy kis lecsót. Ha nincs paradicsomunk, akkor tökéletes a 100%-os paradicsomkonzerv is. Érdemes nyáron kicsumázott paprikákat és paradicsomot lefagyasztani, és főzéshez azt használni.
  4. A pörköltalapba tegyük bele a feldarabolt csirkét, jól forgassuk át a szafttal, majd sózzuk meg. A csirke levének elfőzése után mindig csak kis vízzel öntögessük fel, egészen az elkészültéig.
  5. Amíg rotyog a pörkölt, készítsük el a köretet.

Krumplifőzelék

  1. A kockára vágott burgonyát, az egészben hagyott hagymával együtt, sós, babéros vízbe tegyük fel főni.
  2. Amikor már majdnem puha a krumpli, vegyük ki a főtt hagymát és a babérleveleket.
  3. Készítsünk rántást. A zsírt egy serpenyőben hevítsünk fel, tegyük bele a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, és öntsük fel hideg vízzel. Keverjük csomómentesre, és folyamatos kavarás mellett csorgassuk bele a főzelékalapba. Kicsit forraljuk együtt. A végén ízesítsük tejföllel. Aki akarja, pár csepp ecettel vagy citromlével savanyíthatja a főzeléket.
  4. Amennyiben habarással készítjük a főzeléket, akkor fél pohár tejfölbe tegyük a lisztet, kanalazzunk hozzá a krumpli főzőlevéből, és alaposan kavarjuk ki (hőkiegyenlítés). A keveréket öntsük a krumplihoz, és ízlés szerint savanyítsuk a kész főzeléket.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 550
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GyGitta

Mióta szakács: 2015.11.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkepaprikás burgonyafőzelékkel, pörkölt csirkehúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
csirke 1 db
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fűszerpaprika 2 ek
tv paprika 1 db
paradicsom 1 közepes db
1 ek
burgonya 1 kg
babérlevél 2 db
1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sertészsír 2 ek
finomliszt 3 púpozott ek
tejföl 1.5 dl