Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepörkölt sárgarépás tésztával

Csirkepörkölt sárgarépás tésztával
Csirkepörkölt sárgarépás tésztával
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiskoromban édesanyám szinte minden héten készített csirkepörköltet. Combja, melle, minden volt benne, de bevallom, abban a “bőrös verzióban” nem nagyon kedveltem. A szaft ízét, azonban a mai napig a számban érzem. Egy kicsit átalakítva, apróbb húsdarabokkal ezt szerettem volna gyermekeimnek átörökíteni ebben a receptben. Nokedlit csak ritkán készítek hozzá, inkább vidám színes, sárgarépás tésztát főzök mellé, gyorsabban készen van, nem kell annyit mosogatni utána és még egészségesebb is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ugyan ezt a receptet kicsit hosszabb főzési idővel pulykahússal is elkészíthetjük. Tálalhatjuk másfajta tésztával vagy jázminrizzsel. A sok-sok zöldségtől jó sűrű szaftja lesz, így az igazi!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra szeljük.
  2. A bacont apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőbe dobjuk pirulni.
  3. Utána a hagymát tisztítjuk, kockázzuk, és a baconre szórjuk sülni.
  4. Pár perc után félrehúzzuk az edényt a következő mozzanat erejéig: fűszerpaprikát szórunk bele, és olívaolajat öntünk rá, mellyel elkeverjük.
  5. Ekkor jöhet a kockázott csirkemell, amelyet pár percig pirítunk, majd a szeletelt paradicsomot és 2 dl vizet öntünk rá, lefedjük, kb. 25 perc alatt puhára főzzük.
  6. Egy lábasba a háromnegyedéig vizet töltünk, felforraljuk, sózzuk, és kifőzzük benne a sárgarépás, hagymás olasz tésztakülönlegességet, ezzel tálaljuk az elkészült pulykapörköltet.
  7. Frissen vágott zöldségekkel díszítjük a tányérokat. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 9 108
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt, szárnyas pörkölt, csirkepörkölt, csirkepaprikás

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yvikke
yvikke / yvikke Thu, 2013-05-23 13:06

Nekem sincs gépem, de most ránézegettem egyre-kettőre :) csak a szárítás a hosszabb folyamat, amúgy tök egyszerűnek látszanak..nagymamám csinál mindig, hát,nem ér fel semmilyen márkáju tészta azzal. van egy olyan kaja,amit csinálni szokott,hogy "paradicsomos gyúrott tészta"..legjobb kaja.
egyedül eddig csak a lasagném tésztáját gyúrtam magamnak,de tökéletes volt..fel is töltöm valamikor az egész lasagnés receptemet:)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2013-05-23 22:56

Lányok! Annál finomabb tényleg nincs, mint a házi készítésű tészta.
Próbáljáktok ki és várom az eredményeket! Üdv, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2013-05-22 22:19

Szia Yvikke! Elég sok szupermarketben kapható az a bizonyos "Ba...la" olasz tésztacsalád kék dobozokban. Én most ilyet vettem, mert nagyon megtetszett, hogy répás és hagymás egyben (tényleg nagyszerű az íze), de létezik sok másféle márka kiadásában is sárgarépás, spenótos változat. A "Gyer..i"-nek vannak durumlisztes termékei, ezek között van egy 3 féle ízű penne, ez sem rossz...és szinte mindenhol megtalálható. Üdv, G

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-23 08:13

Bocsánat, hogy belekotyogok, de mindkét említett márka nagyon finom tésztát ad kifőzés után,...és ez sem utolsó szempont,:) az ár, hát kissé az előbbi márkánál húzósabb, de majdnem egy. Azonban tudni kell, hogy a jót meg kell fizetni. Hiába veszek 500 gr.-os tésztát 199 forintért,vagy 239 forintért, mire kifő, egyben massza lesz belőle.....lehet spóroltam, de nálunk az ilyet szó szerint a kutya se eszi meg...:(
Megéri inkább rááldozni a pénzt. DE!!!! : -

De manapság elkezdtem Évi néni és Torma segedelmével tésztákat gyártani, nagy élvezettel, azt hiszem, a nyári szünet egyik fontos eleme ez lesz, hogy dobozolok őszre-télre tésztákat,...jó elfoglaltság, és tudom, hogy saját készítésű a tészta, mik vannak benne....

Ha meg mégis vásárolni kell, az a két már említett márka, csodás, és tényleg majdnem minden forma, majdnem mindenütt kapható, kis utána járással biztos. :)
Éva-Anyóca
Szép napot!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-23 12:09

Kedves yvikke!

Azt a bizonyos két márkát szoktam én is vásárolni: ha tészta, legyen kevesebb, de jobb minőségű.:)
Most, amióta nem oly rég újra kiderült, hogy a tésztát nem csak venni lehet, jobb és kevésbé jó, valamint nem jó márkákat,....- .rájöttem, hogy kéne csinálni, ahogy annak idején anyám, nagyanyám, és női rokonaim...nekik spéci gépük nem volt ugyan,..de akkor is a házi verhetetlen. :) Tésztát szereti nagyon a család, ezért ahogy Évi néni és Torma, megjelentek tésztás recijeikkel, rácsaptam...és valami csodás, színre, ízre, állagra...mindenhogy.:D
Azt azért tudni kell, hogy csak száraz tésztából lesz az a bizonyos "fogkemény" tészta, friss készítésűből nem. :) Legalábbis ezt hallottam, és tapasztaltam is.
Mindegy, tészta legyen, így is úgy is finom.:)
Éva-Anyóca

280
csirkemell filé 2 db
bacon 4 szelet
vöröshagyma 1 nagy db
paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
olívaolaj 3 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint