Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeragu kenyérbundában

Csirkeragu kenyérbundában
Csirkeragu kenyérbundában
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cipóban sült ételek mindig nagy sikert aratnak:) A hűtőben pedig mindig van egy kis szalonna, hús, hagyma:) Így ez lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos, cukros vízben felfutatott élesztőt hozzákeverjük a liszthez, sót és borsot teszünk bele. Majd annyi vizet folyamatosan, hogy jól dagasztható legyen.
  2. Ha hólyagosra dagasztottuk, duplájára kelesztjük.
  3. Míg kel, a ragut elkészítjük: a császárszalonnát megpirítjuk a csíkokra vágott hagymával, majd rátesszük a kockára vágott csirkemellet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre pirítjuk.
  4. A megkelt tésztát 2 részre szedjük és kinyújtjuk. A ragu felét a tészta közepére tesszük, két végét ráhajtjuk és mehet a tepsibe.
  5. Ugyanígy a tészta másik felét is, a másik adag raguval.
  6. Sütőben 200 fokon elkezdjük sütni.
  7. Amikor a tészta átsült, rákenjük az egész tojással elkevert reszelt sajtot, és rásütjük vagy pirítjuk a tetejére.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 921
elküldve: 6
receptkönyvben: 206
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kis Andrea

Mióta szakács: 2010.10.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cipóban sült csirkemell, csirkehús kenyérbundába sütve, tésztában sült csirkehús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bogyó74
Bogyó74 Tue, 2016-06-21 12:27

Vasárnap elkészítettem! Nagyon finom!!! Én picit változatosabban fűszereztem (tésztájába raktam fokhagymaport, a töltelékbe pedig fokhagymát, chiliport és curry fűszerkeveréket). Érdemes megcsinálni!!! Köszönöm a receptet! :-)

890
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
2 kk
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
víz 0.5 l
császárszalonna 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
csirkemell filé 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 20 dkg