Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeragu olaszos szószban makarónival

Csirkeragu olaszos szószban makarónival
Csirkeragu olaszos szószban makarónival
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó csirkehúsokat kaptam a boltban, frissek és akciós áron. Mindegyikből vettem egy kicsit, (csirkezúzát már nagyon régen vettem), és ezt a receptet ötöltem ki, vegyes csirkehús, szósz, tészta. Ennyi! :-)
A recept két napi ebédre szól És elfogyott! Aki egy napi ebédet szeretne belőle főzni, természetesen a húsok mennyiségét csökkentse le, ahányan a családban vannak, és már főzhető is.:-)

hozzávalók / 6 adag

A raguhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor. Rengeteg sajt reszelve! :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasba tesszük az olívaolajat, a vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt pároljuk össze.
  2. Beletesszük a bacont felcsíkozva, pár percig ezt is összepároljuk.
  3. Belerakjuk a kisebbekre vágott 500 g csirkezúza.
  4. Beletesszük az 500 ml paradicsomlé, só, bors, és főzzük kb. 15 percig.
  5. Beletesszük a csirkeszárny-darabok, a fűszereket (olasz szárított), kevés vizet, ha kell.
  6. Főzzük kb. 20 percig, feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. Ezután tesszük bele a csirkemell-kockákat a húsos alapba.
  8. Tovább főzzük még 15 percet, kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük, és feltétlen legyen szaftja, (paradicsomlé, ha kell 1-2 dl szükség szerint), ha teszünk bele, főzzük kissé össze.10 perc kb.
  9. Kész, ha minden húsféle megfőtt, és ízre is finom, tálalható.
  10. Ha a víz forr, beletesszük a makarónit, az olajat, a sót, és kifőzzük a tésztát, leszűrjük, tálaljuk (leírás szerinti ideig főzzük csak).
  11. Tálaljuk reszelt sajttal.

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 149
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vegyes csirkehús olasz szószban makarónival, csirkeragu zúzával makarónitésztával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-12 17:09

Kedves Kata!

Köszi a lány nevében is:-))))
Remélem, hogy itt találkozunk, vagy te raksz fel receptet, vagy én, vagy hozzászólásnál, nagyon remélem:-))))
Szia és jó pihenést is, sétát, bármit, itt nálunk csodás az idő, kb. 16 fok van:-)))
Éva-Anyóca

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-03-12 16:13

Kedves Évi!

Megértem a nagylány izgalmát,kinek ne lenne lámpaláza annyi ember előtt!
De biztos jól sikerül maj és büszkék lehettek Rá(már most is!)
Sok sikert még1x!
Aztán úgyis találkozunk még itt a NoSalty-n!
Üdv.:Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-03-12 11:28

Kedves Mucóka!

Kata!

Örülök, hogy a levesem adott ihletet a Te levesedhez:-)) , köszi.:-)
Anyukáddal nagyon egy "névre és módra" járhat az agyunk, ha már ilyen hasonló nevet adtunk ezeknek a háztartási csodáknak:-))) Aranyos a történet tényleg:-))) Csak egy s betű a különbség:-)) na jó, meg egy ékezet.:-)

Az ünneplés mindig szép, remélem ügyes lesz, talpraesett egy csaj, de ez mégis egy városi ünnepség, rengetegen lesznek! Úgyhogy sokat dumálunk, mert ennyi ember előtt még nem szerepelt, főleg nem a városi vezetés előtt, mert ilyenkor kinn vannak, meg hát nagyon sokan, különböző intézményeket képviselő vezetők, meg aki kíváncsi az ünneplésre. Szóval izgul, de már nem annyira,sikerülnek a beszélgetéseink:-)))
Hát , valahogy itt a nap, a szél, az elindult virágok a földből, a sok csicsergő madár, mind jelzi, hogy a Tavasz betette a lábát, és bár állítólag akaródzik még itt hideg lenni, a Tél nem adja magát olyan könnyen, de ez azért már akkor is Tavasz.:-)))))
Anyósom és anyumék már ültetni akarnak a jövő héten, ha úgy alakul minden, ahogy szeretnék, szeretnénk.:-))
Nagyon szép hétvégét!
Éva-Anyóca

Mucóka
Mucóka / Mucóka Sat, 2011-03-12 09:21

Én is mindjárt felteszem a jó kis karajcsont levest főni(amit a Te receptjeid közt láttam,és kaptam ismét ihletet!)
Nálunk anyukám hívja a mosogatógépét"Rózsinak",ugyhogy jót mosolyogtam a Ti "Rozitokon".
Jó ünneplést és sok sikert a lánykádnak!
(Tudom nagyon várod már a tavaszt,de hidd el előbb-utóbb megjön az!!!!)
Üdv.:Kata

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-11 22:53

Kedves Mucóka!
Köszi szépen:-)))
Igen ,kiadták,a férjem és a két gyerek, hogy miket lehet itt alkotni,főételben, édességben is, úgyhogy hiába ez a négynapos hétvége,: főzök-sütök-mosogatok:-))))) /ja mosnom kell,-bár azt" Rozi" a mosógép csinálja, de a ruhákat betenni-kiszedni, és teregetni azt én fogok:-)))-/
Kedden megyünk a városi március 15-ei ünnepségre, a lányomék sulija adja elő a műsort, és ebbe a műsorba az én lányom is szerepel, úgyhogy, még Őt is feltétlen meg szeretném nézni:-))))))))))))

Szép hétvégét Nektek!
Éva-Anyóca

Mucóka
Mucóka / Mucóka Fri, 2011-03-11 22:46

Én köszönöm a jobbnál jobb recepteket!
Neked is szép hétvégét és jó főzőcskét!
Üdv.:Kata

1328
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 4 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
bacon 20 dkg
csirkezúza 500 g
paradicsomlé 500 ml
2 csipet
bors 1 kk
csirkeszárny 12 db
ételízesítő 2.5 ek
bors 0.5 kk
bazsalikom 3 tk
oregánó 3 tk
cukor 1 teáskanál
fűszerpaprika 3 ek
csirkemell filé 60 dkg
spagetti tészta 750 g
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 3 l
trappista sajt 30 dkg