Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves Levender konyhájából

Csirkeraguleves Levender konyhájából
Csirkeraguleves Levender konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a hagyományos borsólevest. Ezt szerettem volna egy kis pipi husival feldobni. Ez lett belőle (...)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a répát kevés olajon puhulásig dinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, fehéredésig főzzük. Ekkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a sót, a borsot és a borsót, amit kb. 20 percig kevés vízen főzünk.
  2. Felöntjük 0,5-1 l vízzel, amikor felforr, hozzáadjuk a leveskockát. Amíg ez felforr, a lisztet és a tejfölt összekeverjük (a leves levéből is adhatunk hozzá), és folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük.
  3. Végül a tésztát is hozzáadjuk, amikor ez is megfőtt, már lehet is enni. De ha még 1-2 órát ,,rotyog", igazán jót fog tenni a végeredménynek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 216
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Levender

Mióta szakács: 2014.01.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös csirkeraguleves, raguleves, raguleves csirkemellből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

157
csirkemell filé 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
zöldborsó 200 g
leveskocka 1 db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
finomliszt 1 csapott ek
víz 1.5 l