Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkeraguleves tárkonnyal Boszitól

Csirkeraguleves tárkonnyal Boszitól
Csirkeraguleves tárkonnyal Boszitól
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi különös története nincs, csak kellett valamilyen levest főzni. Ezt a levest régen főztem, így erre esett a választás. Nagyon sok raguleves van, én is többfélét szoktam főzni felváltva. Ennek a levesnek az eredetijét a Mindmegettén találtam, de már nagyon sokat változtattam rajta.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármikor ehető leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon kicsit megfuttatjuk a szalonnát, és rögtön mehet bele a vöröshagyma. Azt is kicsit még pirítjuk, majd beledobjuk a csirkedarabokat. Miközben pirítjuk megszórjuk a sóval, a borssal, fél teáskanál tárkonnyal és a fokhagymával. Kb. 10 percig együtt pirítjuk, néha megkeverjük, majd felöntjük kb. 3 liter vízzel.
  2. Amikor felforrt a víz, beletesszük a leveskockát, és elkeverjük. (Ha nem teszünk bele kockát, akkor a sót ellenőrizni kell már itt is.)
  3. A levesbe beletesszük a répát, és kb. 10 percig főzzük, majd mehet bele a burgonya és a gomba. Felforraljuk, és visszavesszük a legkisebb hőre, és lassan puhára főzzük.
  4. A főzőtejszínbe belekeverjük a petrezselymet és a maradék tárkonyt. Egy merőkanálnyi levest merünk a tejszínre, és jól elekeverjük, majd lassan belecsurgatjuk a levesbe.
  5. Megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk még, ízesítjük a borssal, és pár percig főzzük.
  6. Aki szereti, tehet ebbe is levestésztát pl. csiga, de nem kötelező.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 28 782
elküldve: 11
receptkönyvben: 196
elkészítve: 17/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raguleves csirkeaprólékkal, tárkonyos raguleves, csirkeleves tárkonnyal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pulicka
pulicka Sun, 2014-04-13 06:34

Most fozom az illata Isteni azt hiszem ez lessz a reggelim !!!!!

Mollyka2009
Mollyka2009 Tue, 2012-12-11 18:02

Ma megcsináltam,hát mit mondjak isteni finom lett! :)
Azt hiszem sűrűn fog az asztalra kerülni,köszi a receptet! :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-12-17 11:34

Szia! Nagyon örülök, hogy Nektek is tetszett ez a leves.
Üdv. Marcsi-Boszi

520
csirkeaprólék 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 db
gomba 15 dkg
sárgarépa 4 db
burgonya 4 db
tárkony 1 tk
napraforgó olaj 1 ek
füstölt szalonna 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 3 db
főzőtejszín 2 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
csigatészta 10 dkg
víz 3 l