Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés édesburgonya marokkói stílusban

Csirkés édesburgonya marokkói stílusban
Csirkés édesburgonya marokkói stílusban
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem különböző kultúrák ételeit megismerni, elkészíteni, általában tradicionális receptek alapján, melyeket "saját ízvilágunkra" alakítok. Így leltem rá egy marokkói édeskrumplis tálra, és pár próbálkozás után maradt ez a recept az állandó, visszatérő étellé az asztalunkon. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felkockázott hagymát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkét, fehéredésig pirítjuk. Ha kész, hozzáadjuk a fahéjat és a római köményt és az áttört fokhagymát.
  2. Felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal, ízesítjük sóval, borssal.
  3. Hozzáadjuk a kockára vágott édesburgonyát is, majd fedő alatt kb. 10 percet főzzük. Ekkor tesszük bele a petrezselyem zöldjét, és addig főzzük tovább, amíg az édeskrumpli megpuhul (nagyon hamar kész).
  4. A végén a bulgurt kétszeres vízben megfőzzük, ha kész, citrommal ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Moosalyn

Mióta szakács: 2014.11.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkeragu bulgurral, marokkói csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

536
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
csirkemell filé 600 g
repceolaj 3 ek
fahéj 1 teáskanál
római kömény 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 400 g
csirke alaplé 5 dl
édesburgonya 600 g
petrezselyem 2 szál
bulgur 1 bögre
citromlé 1 citromból nyert
víz 5 dl