Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés fajita 1.

Csirkés fajita 1.
Csirkés fajita 1.
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a mexikói konyhát. Ez az étel nagyon gyorsan elkészíthető félkész alapanyagokból is, és még így is megközelíti az eredeti ízvilágot. Persze, akinek több ideje és elszántsága van, fűszerezheti maga a csirkét, elkészítheti házilag a guacamole szószt, sőt a tortillát is. Egyelőre én így készítem és ezt ajánlom más kezdő hobbiszakácsnak is.

hozzávalók / 4 adag

A fajitához

A guacamolehoz

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell filéket apró kockákra vágjuk, ráhintjük a fűszerkeveréket, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és jól beleforgatjuk a húst. Vastag falú serpenyőt felhevítünk és jól átsütjük benne a csirkemell kockákat.
  2. Miközben a húst pirítjuk, a paradicsomot felkockázzuk, lereszeljük a sajtot, a salátát pedig csíkokra vágjuk.
  3. A mikroban felmelegített tortillákat megtöltjük hússal, teljföllel, paradicsommal, sajttal, salátával, guacamoléval, jalapeno paprikával, végül Tabasco szósszal ízesítjük. A megtöltött korongokat feltekerjük, kettévágjuk és azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 97 224
elküldve: 7
receptkönyvben: 655
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Walter

Mióta szakács: 2008.03.14.
17 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vizilily
vizilily Tue, 2011-05-03 10:10

  Nálunk is nagy kedvenc a fajita, de én egyszerűen palacsintát sütök tortilla helyett :) Sót, oreganot, borsot teszek bele. Igaz, így kissé magyarosabb, de azért finom :) Veszek három californiai paprikát (különböző színűt), és egy nagy fej fehér hagymát, ezeket megpárolom, a húst egy másik edényben sütöm meg, majd az egészet összekeverve öntök rá kb 3 dl vizet, belekeverem a fajita fűszerkeveréket, és összeforralom. A fűszeres palacsintákat megtöltöm a raguval és tejföllel tálalom.

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-05-19 07:42

Ajánlom figyelmetekbe Kiki tortilla tésztájának receptjét! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-23 13:42

Mivel nem volt otthon fajitas fűszer, így tejfölös sültkrumplit használtam helyette, és elhagytam a tabascot... a párom csak annyit kérdezett, hogy ezt miért nem csináltam eddig, olyan finom! és hogy mikor lesz legközelebb... :) A tortilla pedig tényleg egyszerű és gyorsan megvan! Köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-11-19 08:54

a tortilla-t és a taco-t is készen szoktam venni (nagyobb boltokban általában kapható mindkettő)

a szarvasgomba nagyon intenzív, ezért szinte csak fűszerként szoktak bánni vele: próbálja ki, hogy például tésztaszószhoz tesz belőle egy keveset, úgy biztosan nem lesz tolakodó az íze

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 15:46

Bocs, hogy ennyi kérdésem van, de tudsz valami ötletet szarvasgomba mártás felhasználásához? Kaptam egy kis üveggel és nem tudom mit csináljak vele. Kaptam pár szem gombát is, abból szószt csináltam, de hogy őszinte legyek semmi különös ízt nem éreztem, kicsit más szaga volt. Besamelbe kevertem reszelve, de a családban senkinek nem jött be.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 15:28

Bocsi, közben tovább kolbászoltam és megtaláltam a guacomole receptjét. Lehet, hogy a tortollát és a tacót is megtalálom?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-11-18 15:25

Nagyon megköszönném, ha leírnád a szósz és a tortilla elkészítési módját, előre is köszönöm, Icamama

755
csirkemell filé 600 g
fajita fűszerkeverék 30 g
tortilla lap 6 db
olívaolaj 2 ek
avokádó 2 db
lila hagyma 0.5 db
paradicsom 1 db
citromlé 2 ek
koriander 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0.5 teáskanál
oregánó 0.5 kk
bors 0 ízlés szerint
chili 2 db
tejföl 175 g
koktélparadicsom 10 db
tabasco szósz 20 csepp
fejessaláta 0.5 db
sajt 150 g
jalapeño 3 ek