Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti

Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti
Csirkés fajita 3. -ahogy tesóm szereti
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikk-pakk összedobható étel baráti összejövetelekre. Nyáron készülhet grillen is. Mivel gyerekkorom óta ősellenségem a paprika - bármilyen formában, kivéve a fűszerpaprikát és a chilit- ha csak rágondolok, rosszul vagyok, ez a fajita nem igazán tradicionális, mivel paprika nincs benne.:) Tesóm szintén zenész. :) Persze aki szereti, paprikával készítse (legjobb háromféle színűből).

hozzávalók / 1 adag

A csirkés fajitához

A tálaláshoz

ajánlat

Anyaghányadot azért nem írtam, mert az nyilvánvalóan a társaság befogadóképességétől függ.:) 25 deka húshoz kb. egyharmad tubus sajtkrém, 3-4 gerezd fokhagyma szükséges, ebből 4 tortilla jött ki.
A tortilla lapot készen vettem a Culinarisban (nagyon jó minőségű és viszonylag olcsó, 8 darab 500 Ft körül volt, de nagyáruházakban is kapható (tesóm szerint a Culinarisossal össze sem lehet hasonlítani :), illetve saját magunk is elkészíthetjük Kiki receptje szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot kisebb kockára vágjuk, az uborkát gyufaszálra, a salátát apró darabokra tépkedjük. A sajtot a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. Félretesszük.
  2. A tejfölt elkeverjük pici sóval és áttört fokhagymával- ízlés szerint: egy nagy doboz tejfölhöz kb. 3 gerezd fokhagymát. Ezt is félretesszük.
  3. A csirkemellet apró kockára vágjuk és egy nyeles serpenyőben vagy wokban pár perc alatt az áttört fokhagymával puhára pirítjuk. Nem kell sok idő neki, ne száradjon ki! Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítjük. (Mehet rá bőven, legyen jó fűszeres.) A legvégén hozzáadjuk a tömlős sajtot és átforgatjuk.
  4. Közben egy száraz serpenyőben a kész tortilla lapokat mindkét oldalukon megpirítjuk, kb. olyan pöttyök keletkeznek rajta, mint a palacsintán és a szélük is ropogós lesz egy kicsit.

Összeállítás:


  1. A meleg tortilla lapok közepébe, hosszanti irányba, nagyjából háromszög alakba halmozunk a csirkemell raguból (ez a későbbi összetekerés miatt praktikus), majd megszórjuk a reszelt sajttal, ráhelyezünk némi zöldséget és tölcsérszerűen összetekerjük.
  2. Alufóliába, majd szalvétába szorosan becsavarjuk, majd felülről belecsurgatunk a fokhagymás tejfölből. Kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 968
elküldve: 10
receptkönyvben: 793
elkészítve: 24/27
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pbalint
pbalint Mon, 2012-05-07 20:43

fúúú, ekészült és el is fogyott :) kettőt csináltam, de így nagynehezen is cask 1,5 fogyott el. nagyon jó volt és tényleg egyszerű. mondjuk fokhagyma nem lett kevés bár szeretem, de most mást sem érzek:) (fél tejföl, egy gerezd. hús (1 mell) 2 gerezd)
thank you! :)

Nyuszifüles
Nyuszifüles Fri, 2011-01-14 14:00

Szia Juci!
Ma végre megcsináltam ezt a fajitát, és isteni lett! Tényleg gyors, egyszerű, kiadós és nagyon ízletes!
Köszi, hogy megosztottad velünk! Ja és a tortillát is magam csináltam Kiki receptje alapján, ami szintén nagyon klasszul sikerült :) Köszi mindkettőtöknek!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 14:04

Elolvastam az oldalt.Továbbra sem értem, hogy mi a fene baja van lolinak?Azaz igen, és még sem!!!!A többieket tisztán értem és felfogom.Loli, ha nem tetszik , szó nélkül vegyél fel recepteket, de ha már az se megy, akkor lépjél ki.Tiszta őrület, ahelyett, hogy örülnénk a jó recepteknek, ötleteknek, a nyárnak, ami már csak-csak beindult,ahelyett ilyen butaságokon rágódnak azok, akiknek nem is kéne.Loli,gondolkodj el, ha rossz a napod, heted, hónapod, talán ne is gyere a gép elé.Ja, és mielőtt még engem is lefricskáznál, én is tudom, sajna nagyon is, mik a hibáim!!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-06-29 13:51

Én se olyan régen vagyok a No Salty tagja, és azon kívül, hogy tök jó recepteket találok, majdnem minden nap,amikor feljövök, és ha gondom van, szinte azonnal valaki segítő kezet nyújt, azért azt furcsállom, hogy mi a túrónak kell piszkálni a másikat?Franciasali-ott is ez így nem jó, amaz meg úgy.Szerintem egy ételt, nem csak egy utcában, nem csak egy kerületen, de egy városon belül is több módon készíthetünk el,pedig az én városom, cirka 30 ezres,lelket számlál.Azt mondják, ahány ház,annyi szokás,nem?Ha végre sikerül majd leírnom, lefényképeznem az elkészült ételeket, és felteszem, azért mert nem olyan,mint x, vagy z fotója és sütése-főzése, ki kell kaparni a szemem,vagy másét?Ki hogy tudja és tanulta.Ennyi!!!Ha nem tetszik, akkor ne vedd fel a receptjeid közé,olvasd el, mondjál magadban egy véleményt, ha már nagyon kikívánkozik,oszt kész-ahogy felénk mondják.Nehogy már valaki infarktust kapjon mert sérteget, vagy mert megsértették?Bolondság.Kapjanak a T.Házban,akik a törvényeket hozzák,ne mi!Ezek csak receptek-lányok-asszonyok,fiúk-férfiak! Éva-Anyóca

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Wed, 2010-06-16 00:47

Egyébként a teher alatt növő pálma mindig szebb :) és ezt akinek van esze,magától is tudja,nem kell az orra alá dörgölni..aki meg nem tudja,hiába beszél neki akárki..és én nagyon utálom,amikor valamit az orrom alá dörgölnek,főleg,ha magamtól is tisztában vagyok vele..
Na,elég szeszélyes,szenvedélyes hangulatember vagyok,voltam és azt hiszem,leszek is..Mint amilyennek egy igazi Skorpiónak lennie kell..Halak aszcendenssel :) Imádom a fűszereket, a jó borokat, és nagyon kíváncsi vagyok..ja, meg szkeptikus..és álmos! :)
Ja, Eszter! még annyit, hogy én is belevágom a fejszém a szétválasztós diétába a fejem a misztikus magasságokba emelt érettsési után, úgyhogy csak 4naponta eszek majd húst,joghurtot,tojást,túrót,tejfölt..és az újdonsült kedvencemet,a mézet..persze,nem egy napon..természetesen imádom a zöldségeket,azzal nincs is baj,csak szeretem a saláta mellé a sajtot,vagy legalább egy kis halat :) sok kitartást az új életmódodhoz,és azért én várok a kritikus időszakomra azért recepteket Tőled! fini kis zöldségcurryket! Huh,de fini is lesz! :) Megbízom az ízlésedben! :) Ja,de persze más is írhat, az ötlet mindig jól jön :)
Mindent nagyon-nagyon köszönök!!!..és ígérem, írok majd,hogy hogy sikerült..és akkor utólagos engedéllyel eltűnök egy pár napra tanulni..aztán itt leszek! :) Ja,és elkéstetek..ez az oldal túl érdekes ahhoz, hogy ne ragadjon itt az ember..egyszerűen képtelenség..de azért megpróbálom magam távol tartani..azt hiszem,sokat fogok sétálni,hogy ne legyen kísértés a gép..Csak 1 recept a NoSaltyn..csak az újak..de jó ez..de jó az..Úristen,már megint fél2van!!!..mindig így járok.. :D
Ja,tényleg utolsó dolog: az ember észre sem veszi a fura dolgot,ami vele történik..órákat tölt el észrevétlenül a gép előtt,és amikor feláll,egyszer csak azon kapja magát,hohy megállíthatatlanul vigyorog,teli pofával..ezt csak az oldal teheti,meg a kedves,jószívű emberek..Tényleg köszönöm a törődést!
Jó éjt mindenkinek! Utóirat: puszi nektek: Eszter és Juci!

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Wed, 2010-06-16 00:44

Ami a szabadidőt engedi,az lesz,a (reméljük lesz)diákmunka mellett,csak a kérdés az,hogy hely lesz-e?..mondjuk úgy, hogy az itthoniak nem fogékonyak a magyaros konyhán kívül semmire,ezért korlátozottak a lehetőségek..de,majd megoldom,ahogy eddig is megtettem..például a titkos fűszerek beillatozzák a szobámat..meg a salátás kanál,meg mérőpohárszett meg mérőkanálkaszett..nekem ilyenek a titkaim..azt hiszem,nem vagyok egy tipikus mai fiatal..de,ez így van jól szerintem :)
Kedves Eszter!köszi, hogy bízol bennem..mint már említettem,eddig nem sokan tették ezt,és rendkívül jól esik.. :) szeretem,ha egy étel ízlésesen van tálalva,még ha egy székelykáposzta,akkor is.."az vagy,amit megeszel." ez egy nagyon fontos dolog,amiről manapság sajnos majdnem mindenki elfelejtkezik..ezért tart ilyen egészségi helyzetben mind Magyarország,mind a többiek..
Tehát, legyen finom,és a szemet is gyönyörködtesse..ha jól emléxem,ez fontos az indiai konyhában is..ízek,formák,illatok,állag :D
Sokan azt is állítják rólam, hogy még mindig pályát tévesztettem..miért nem mentél szakácsnak..hangzik általában..főleg valami különleges után,amit alkotok,de persze abból általában csak két ember eszik,én, meg az újdonságokat meglepően jól fogadó férjjelölt :) bármit megeszik,ami tőlem származik..eddig(2év alatt)még nem volt panasz..azt hiszem,be fog válni..sőt,még mosogatni is hajlandó..és,ha minden igaz,porszívózni is..én már jó előre leszervezek mindent..az a biztos.. :) Lassú víz partot mos. Tervezni kell,mindig újat és újat,különben az ember elvész..A szürke hétköznapokban elveszti az álmokat,és megfullad..Sajnos sokan járnak így,,én nem akarok ilyen lenni..ilyen különc akarok maradni,mint most..
Apropó,Juci! Engem nem igazán nevelnek,csak növök,mint réten a gaz :) Igazából a jellemem nem olyan,amit lehet formálni, nem hagyom..megcsinálja azt magától..általában tudom,hogy mi nekem a jó,és nem szeretem,ha megmondják..az esetek döntő többségében reálisan látom a dolgokat..olyan,ha megparancsolnak valamit, vagy megszabnak,mintha a híg tésztához vizet adnál, hogy keményebb legyen..valahogy nem jön össze :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Wed, 2010-06-16 00:43

Nagyon jó..csomót írtam,és eltűnt.Na,nem baj,minden okkal történik..Kezdem elölről..nem adom fel!
Nagyon meghatódtam, hogy ilyen kedvesek vagytok velem, ilyen távolról, szinte ismeretlenül..bár, azt hiszem,ezen az oldalon már egy kis család alakult ki..olyan szívmelengető érzés..mint valami csoportterápia..milyen fura..az ember észre sem veszi,de órákat tölt a gép előtt,írogat az éterbe,és mikor feláll a géptől,azt veszi észre,hogy fülig ér a szája..kivirul és elszállnak a gondok..legalábbis arra a kis időre,amit itt tölt :)
Kedves Juci! köszi a bókokat, csak itt pirulok a gép előtt..aranyos pofi..sokan mondták már..nem,hogy szép..aranyos..de én ezzel is beérem :) kivételesen..mert megrögzött maximalista vagyok :D
Ja,amúgy ne aggódj, a legszebb kor az,amiben vagy..azt mondják..ha elérem,nyilatkozom :)
Ami a továbbtanulást illeti,anglisztikára készülök,de nem valószínű, hogy első körben felvesznek, ugyanis voltam olyan "ügyes" zsenge 14éves koromban,hogy rossz iskolát választottam, illetve későn döntöttem el,mit is akarok igazán..bár,lehet,hogy még most sem tudom..énekesnő akartam lenni,de mamám lebeszélt róla..körülbelül még 6 éves korom körül..aztán táncos akartam lenni,de 12éves koromban elkezdtem kissé duzzadni,tehát ez se igazán jött össze..aztán később lettek a problémák a térdemmel is..azóta se tudom,mi baja van..csak nem tudok guggolni le-fel..mert nagyon fáj..orvosok meg passzoltak abban is,hogy 18 évesen mitől fáj az összes ízületem..vicces..na,lényeg,hogy cukrásznak készültem,de ismét nagymamai nyomásra választottam a vegyiparit,ott is kutyulgatni kell címen..és,ami a vicces,hogy első helyen vettek fel, kb. 200 emberből..aztán mostanra kiderült, hogy pályát tévesztettem, és minden álmom,hogy taníthassak egy középiskolában angolt és magyart..és az életet..a száraz tananyagon kívül emberséget, tiszteletet, hűséget..és ehhez hasonló sajnos kiveszni látszó emberi értékeket szeretnék majd megtanítani a diákjaimnak..és szeretnék egy boldog családot,jól felszerelt konyhával persze :D azt hiszem, ezek nem olyan nagy álmok..remélem,teljesülnek :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Tue, 2010-06-15 21:04

Először is mindenkinek köszönöm a kedves hozzászólásokat a hozzászólásomhoz. Mondom én..ez az oldal olyan kedves, bensőséges, hogy csak itt ragadni lehet, vigyázat, függőséget okoz! :)
Kedves Mrs. Smith! Köszönöm szépen a jókívánságokat, rám férne már egy kis
boldogság. :) Én már most elkezdem magam képezni(18 vagyok), hogy mire felnövök, olyan profi legyek, mint sokan itt az oldalon! :) Főzési és érzelmi ügyekben is :D
Kedves Juci! Én is elkezdtem ezen flashelni, divatos kifejezéssel élve, hogy melyik kép kié..általában bejön a tipp,de van,mikor meglepően jól sikerül valami! :).. apropó ez a kép nagyon nyáltermelős! :)
Kedves Gargoyle,illetve Eszter! Láttam már nagyon sok receptet, Te hatottál például sokat rám a "keleti terjeszkedésben".
Csak azért nem írtam a neved, mert sokszor elveszek a nevek kereszttüzében..egyébként már akartam kérdezni, hogy miért mondtál le a húsról..és hogy többé nem is fogsz enni? (én abszolút húsevő vagyok :D)
nagyon érdekesek a receptjeid,jééééééééé..most veszem észre, hogy egy csomó receptedet kipróbáló virtuális listára tettem :) megnéztem direkt a szakácsok között a neved :) érdekes :) sok curry,kókuszvíz,ja és vettem római salátát,a hatásodra :)
ja,meg az ötletes nevek..pizzaleves,angyaltorta, meg angyalpirula..azt meg akartam csinálni karácsonyra is, de végül elmaradt vmi miatt.. de jó ajándék lesz :) már vettem sok keleti fűszert, meg kókusztejet..
Jövő héten, ha leérettségizek végre,csinálok házi mascarponet, és csinálok sajttortát! nyam-nyam
Amúgy már van fenn egy receptem:
http://www.nosalty.hu/meggyes-turos_alomdesszert_recept_16345
összeszedegetett,átalakított,fanyarított :) nem szeretem a túl édes dolgokat..
Egyébként, a sok fűszertől már illatozik a szoba, most valami fekete kardamomos huncutságon töröm a fejem, úlabban befészkelte magát az orromba és a fejembe :) j,a de ezt már említettem tegnap is :D
Na, megyek tanulni..Ha kérhetem, június 23-án koncentrálja mindenki egy kicsit rám az energiáit, és segítsen leérettségizni! :) Köszönöm szépen! :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-15 21:52

Szia Évi!
Bár több ilyen palántánk lenne! Mondtam én, itt a helyed velünk, közöttünk, majd jól összedugjuk a fejünket és olyan szakács lesz belőled is, hogy csak na! Mi az, hogy lesz? Azért az a reci, amit beküldtél, olyan kis gusztán meg van komponálva, aggodalomra semmi ok, senki nem fakanállal és fényképezőgéppel a kezében jött a világra. Imádom, hogy ilyen lelkesen gondolkozon már azon, mi mindent lehetne kombinálni, az eredméyneket várjuk a főoldalon. :-D
Kérdésedre röviden válaszolva: azért adtam fel a húsevést - legalábbis a "reggelire is pacalt eszek" formáját - mert elköteleztem magam egy másokat és magamat segítő idea mellett, aminek kereteibe számomra nem fér bele. És őszintén szólva, amióta ez tart, nem is hiányzik. Furcsa mód. Pedig ragadozó vagyok a javából. Furcsa volt valamelyik reggel egy szállodában már csak arra lettem figyelmes, hogy rakosgatom át a bacon darabokat az uram tányérjára a rántottámból... Pedig régen a lelki üdvömet is eladtam volna egy kis ropogósra sütött illatos szeletért...:-p
Jegyeztem: június 23. Ha addig közben is küldünk neked energiát, azért azt sem veszed zokon, ugye? Bár szerintem anélkül is tök jól fog sikerülni. Persze a háttértámogatás sosem árt...:-)
Na, búcsúzom, aztán ahogy Juci is mondta, ne menjünk a tanulás rovására! :-))))
Puszillak!
Eszter

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 21:33

Kedves Éva, megnéztem a lapodat. ilyen helyes pofikával semmi okod szomorkodni, egyébként is már egy kész NŐ vagy a képed alapján. Aranyos vagy, ahogy azt írtad, "mire felnövök". Szeretnék szólni, hogy már felnőttél! :) Én 31 vagyok, de már baziöregnek érzem magam :)))) Jövőhéten már érett is leszel:) Továbbtanulási terveid? Mert emlékszem, az érettségi teadélután volt a felvételihez képest (bár akkoriban még más volt, mint most, volt szóbeli is, tantárgyanként vagy csilliárd tétellel....:-( Ja, ezt nem azért írtam,hogy elkeserítselek, vagy elrémisszelek! A szüleim engem a "teher alatt nő a pálma" szellemben neveltek (tesómnál ez már annyira nem jött be, nemhiába, második gyerek:)))))))) és azt vallom, nem kell megriadni a kihívásoktól,sőt.
Szóval előre, a tanulással, utána pedig várjuk a receptjeidet, gondolom nyáron úgyis lesz temérdek szabadidőd. Addig pedig koncentrálj az érettégire, mert azt nem vennénk a lekünkre,ha mi és a receptek vonnánk el a figyelmed...:)
Puszi
Juci

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 13:50

Azért szerintem éjszakára ne hagyd benne a sütőben, nehogy reggel kozmaszagra ébredj:))) (bár ennek kicsi az esélye.:)
Szerintem inkább holnap reggel.
Ja, és azt az előbb kihagytam, hogy amikor a késsel beleszúrsz, ne folyjon belőle már véres lé, az is fontos. Illetve lehet véresen is készíteni, ki hogy szereti, az őzgerincet/szarvasgerincet nyersen is eszik, pl. carpaccionak (hiszen olyasmi, mint a bélszín) de nyilván ekkor már nem konfitálásról van szó.
Szabad kérdezni, mit tettél a pácba?
Ha elkészült, feltétlen küldd be!!!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 18:31

Ecet,víz,babérlevél,kakukkfű,koriander,bors,vöröshagyma,fokhagyma,de már most puhának tűnik.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 18:43

Annyi megjegyzésem volna, hogy vigázz az ecettel, mert a savtartalma "felmarja" a hús kötőszövetét, így hiába a gondos elkészítés, szálas, száraz lesz. Szerintem már elég is annak a húsnak a pácolás, szerintem letörölgetheted, aztán holnap jöhet a konfitálás. :)
Sok sóikert, Juci.
Aztán FELTÉTLEN írj, milyen lett! Tisztára izgulok. :)))

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 21:35

oké!Én is nagyon izgulok.Mégegyszer kösz a segítséget.Írok majd.Puszi.Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 13:43

Na látod?Ez az amitől csak ámulok bámulok.Ez az amit még tanulnom kell.No most...konfitálni fogok.Ma bepácoltam,holnap hozzá kezdhetetek?Vagy még ma éjszaka?Ha jól sikerül beküldhetem?Mindenképp megemlíteném kitől kaptam a tanácsokat.Profi vagy az egyszer biztos.Köszi mindent.Üdv:Bogi

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-06-15 08:25

Szerintem nő,és még fejlődésben lehet...vagy kihagyta ezt az életszakaszt.
Vagy passz....

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-06-15 08:12

Szia Juci!

Hmm,valóban nem esett jól pláne,hogy az első receptem volt,de azóta bocsánatot kért!Azért ez is haladás:)Mindenkinek lehet rossz napja,na de ennyi...mint nálad(mármint a "kedves" rajongód)...tényleg hihetetlen némelyik némber.
Kitartás!:)
XO

Zuzu
Zuzu / Zuzu Tue, 2010-06-15 06:24

Jó olvasni a hozzászólásokat,lassan már csak egy fórum hiányzik,hogy ne a receptekhez irjuk le a személyes véleményeket,remélem Juci nem haragszik meg ha ide irok.
Készitettem el már receptje szerinti ételt,és nem csalódtam...igaz nem irtam le mennyire izlett mert túlságosan teletömtem magam vele:)P.
Igy jártam Eszterrel és Mrs.Smith-el,és Mucival,Harmathy Ildikóval,Petrával,Edittel,Olival és stb.stb.Elnézést akit,akiket nem emlitek.Ezúton is köszönet Nektek!
Természetesen volt olyan recept is ami nem nyerte el a tetszésemet,de ez nem a szakács hibája,hanem max nekem van más izlésem.Izlések és pofonok.../kinek a pap kinek a paplan...:)/
Mindazonáltal sajnálom,hogy nem mindenki értékeli úgy ezt az oldalt ahogyan érdemelné,illetve a szakácsokat,mert bizony nagy segitség,márcsak ötlet szempontjából is.
Emlékszem Nagymamám napi problémája volt,hogy mit főzzön másnap a családnak...sajnos napjainkban már nem emlékszik úgy mint anno a receptekre,de a lelkeséde törhetetlen.Örülök,hogy mindazt elleshettem tőle gyerek fejjel amit a mai napig használok...sokszor csak 1-1 ételkészitésnél jut eszembe,hogy ezt honnan is tudom?...ááá Mama készitette igy!
Energia vámpirok vannak,tudom viccesen hangozhat,pedig igy van...egyszerűen nem szabad kedvük szerint cselekedni,mindez provokativ jellegű.Örüljünk,hogy nekünk van saját energiánk,nem szorulunk máséra:)
Elnézést,ha soraimmal bárkit is zargattam,én örülök Nektek!:)
További minden jót,
üdvözlettel:Zuzu

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 08:05

Szia Zuzu, tegnap este éppen te jutottál eszembe, amikor valaki leszólta a BLT szendvicsedet elég "kedves" hangnemben....gondolom, milyen jól eshetett....

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Mon, 2010-06-14 23:54

Utóirat: bocs, Juci, hogy ezt a Te oldaladon kellett, de már engem is bosszantott ez a rosszmájúság.. ki nem állhatom az ilyeneket..és tényleg, az összes tiszteletem azoké, akik mindennap megállják a helyüket a munkában, feleségként, anyaként, és még a többi..remélem, egyszer én is képes leszek erre :)
Egyébként, magunk közt szólva, a reklám sosem árt ;)
Erre van egy angol közmondás: "In good times people want to advertise, in bad times they have to."
Bár, ahogy az egyik bolt reklámjában hallható: "Nem kell ennek reklmá, megcsinálja ez magának!" :D
Lényeg, hogy sokan vagyunk ,akik itt jóindulatúak, kedvesek, és ez maradjon is így! :)
Sokra tartom a receptjeidet, amint lesz mascarpone a hűtőmben, sok desszertet ki fogok próbálni! Tőled és persze másoktól is :) aztán, ha jutok valamire,felkerül :)
Na, tényleg megyek..tele lesz velem az oldal..pedig nem vagyok magamutogató..de tényleg..bár,most összejött..
na,elég a szóból..
Békés, nyugodt szép álmokat mindenkinek!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 08:15

Kedves eve, ugyan már, el ne kezdj itt mentegetőzni, nagyon jól tetted, hogy leírtad, amit gondolsz. És nehogy azt hidd, hogy itt mindenki profi, tessék csak főzni/fotózni/feltölteni!!!! Én is tiszta bénának érzem magam egyes képeimmel, nagyon-nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Irigykedve nézem pl. Petra, Eszter, Hatmathy Ildikó, Smithék képeit, mindegyiknek saját egyénisége van. Mostanában, a főoldalon lévő képeket nézve, már "sportot" űzök abból, hogy kitaláljam, ez az Eszter képe...odakattintok és nini! Mindig bejön.:) (Például tegnap is a joghurtos cukkinivel...annyira tudtam, hogy az övé.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-15 00:09

Szia Éva!
Már épp lefekvéshez készülődtem, amikor még megláttam, hogy 3 hozzászólást is írtál, gondoltam elolvasom. (Ááá, nem vagyok függő....:-)
Megérte! Mindannyiunk nevében azt hiszem, mondatom, nagy öröm mindig, amikor tapasztaljuk, hogy ilyen emberek sokasítják az oldal közösségét!
És nyugodtan írj, írd le, ami a szíveden. Hiszen azért van itt mindenki. Néha egy recept alatt igen jó kis beszélgetés kerekedik, így kerülünk egymáshoz közelebb és ez nagyon szuper.
Én a magam részéről - bár az én nevemet nem említetted :-D - nagyon örülök, hogy köztünk vagy és remélem, maradsz még sokáig.
Talán Te is töltesz fel neünk majd receptet! Bárhogy is legyen, itt a helyed!
Sok puszi, jó éjszakát!
AzEszter

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Mon, 2010-06-14 23:47

..aztán pl. Petra, vagy Harmathy Ildikó, vagy Juci..róluk van kép, de elképzelem a hangjukat, a gesztusaikat, ahogyan kipróbálják a recepteket,és ez olyan jó érzéssel tölt el..olyan békés..mintha hazatértem volna..ahogy Petra is írta.."az igazi barátság az, amelyikről nem tudod, mikor kezdődött." Ez egy kedves, színvonalas és otthonos oldal..ne rontsuk el ilyen rosszindulatú megjegyzésekkel! Abból elég van mindenütt körülöttünk a világban..ne szaporítsuk..én mindenkit tisztelek,amíg megérdemli..főleg az ismeretleneket..mindenkit megillet a tisztelet..szerintem ez így normális..
Remélem, sokan elolvassák majd ezt,és kicsit elgondolkodnak..A Nickelbacknek van egy száma..annyira igaz..If everyone cared a címe..ha kéri valaki, szívesen leírom magyarul is..Ha tehetném, jobbá tenném a világot. Remélem, sikerül valamennyire :)
Kedves Juci! Nagyon jók a receptjeid,és igen..bevallom..rettentő irigy vagyok a képekre és az ötletekre is :D :D :D ezért kell nekem is dolgozni, hogy minél többet tanulhassak :) és minél többet elérjek..Ne add fel! Sokan bíznak benned, és olvassák, főzik a receptjeidet, én biztos vagyok benne!
..Ja, sok fotóra irigy vagyok még azért.. :D lazacok, szuflék, sütik, huh :) még van mit tanulnom :D
Bocsánat a hosszú írásért, de kijött..azt hiszem,ennyi a minimum..pedig én csak egy kis porszem vagyok :)
Sok száz szónak is egy a vége:remélem, kicsit mindenkit megérint, amit írtam (nem azért, hogy nekem jó legyen) és egy kicsit jobbá válik..ha egy embernek sikerül, már megérte leírnom :)
Ha minden nap csak egy ember változik, az már hatalmas siker, ugyanis rettentő sok nap van :)
Na, megyek aludni :) Utóirat: csak az igaz gondolataim és érzelmeim voltak, amiket leírtam, nem szoktam olyat írni vagy mondani, amit nem gondolok komolyan..én ezekre az emberekre, akiknek olyan sok receptjük van fenn,jobbnál jobbak, távoli, virtuális mentorokként tekintek, akik nagyon sokat segítenek nekem :)
remélem, Petra figyel valahol a távolból, és bólogat a háttérben :) Ő volt az első, akire felfigyeltem, nagyon érdekes volt..aztán jöttek a többiek is. :) Persze, nem tudtam azért mindenkit megemlíteni..aki nem látja a nevét, ne aggódjon, ha tetszik valami, úgy is le fogom írni :) le biz' én :D
huh, ez nagyon sok lesz..tehát, tényleg megyek aludni..Ja,és senki nem születik úgy, hogy mindent tud! ezért kell az okosabbakhoz fordulni :)

eve1122
Szabó Éva / eve1122 Mon, 2010-06-14 23:45

Hűha..mennyi okos ember él közöttünk..és mi észre se vesszük..én csak egy kicsi porszem vagyok az oldalon, de inkább próbálok kitűnni a receptjeimmel, mint azzal, hogy másokat kritizáljak..én még azt is meggondolom soxor, hogy egy fantasztikus recepthez hozzá merjek-e szólni..de mostanában megjött a bátorságom, és leírom, ha valami nagyon tetszik :D ha nem, akkor se írok olyat, hogy én még ilyen rosszat nem láttam soha..nincs nekem mesterszakács vizsgám, hogy itt kritizáljak másokat..ha lenne se tenném..én egy szkeptikus, ironikus, csípős nyelvű ember vagyok..de ezt leginkább én szoktam élvezni, mikor magamon röhögök..annál nincs jobb szerintem :D régóta kalandozok ezen az oldalon, és a receptek kb. 70%-át már el is mentettem, azt hiszem..fél napokat tudok eltölteni a gyönyörködéssel és a nyálcsorgatással a gép előtt..minden helyett..tanulás, főzés, alvás..mind1..csak nézek..ámulok-bámulok..csodálom ezeket a csupa szív, kreatív embereket akik ilyen finomságokat osztanak meg velünk..illetve csak a recepteket, de a többi rajtunk múlik..soha nem mernék egy receptet leszólni, legfeljebb 8-10-szeri kipróbálás után megkérdezném, hogy vajon mit csinálhattam rosszul..mert bizonyára jó a recept,csak én voltam béna..egyébként, rájöttem, hogy függő vagyok..ha egy napig nem nézhetem a NoSaltyt, már minden bajom van..ingerült vagyok,és nem tudom, mitől..aztán rájövök :D nagyon sok hétköznapi étel van itt, de még több különlegesség :) Az oldal, a receptek és a kedves kis kukták hatására kezdtem ismerkedni a közel- és távol-keleti konyhákkal, és megérte :) immáron a kedvenc fűszereim egyike a fekete kardamom! :)
És igen, felettébb szomorú, hogy valaki megpróbál energiát szívni másoktól az ő butasága vagy valami hiányossága miatt..mindig is elképzeltem egy világot, ahol senki nem bánt senkit, halványkék az ég, és a bárányfelhőkön lehet ugrálni..csend és béke honol..remélem, egyszer eljutok oda :)
Végül még szeretnék megjegyezni valamit, így a bő lére eresztett "aprócska" hozzászólásom után:
Imádom ezt az oldalt, és a szakácsokat is. Az receptek, a bemutatkozások, a kommentek mögé odaképzeltem az arcokat, a mozzanatokat..Például kedves kép él bennem Mrs. Smithről, akiről nincs kép, de én látom lelki szemeim előtt :) vagy Jr. Smithről :) biztos nagyon boldog család lehettek.. amilyen nekem nem jutott, és amilyenre én mindig is vágytam..

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-15 00:08

Drága eve! Hát engem sikerült meghatnod, nem szégyellem! :) Köszönjük a családunk nevében a kedves szavakat, és minimum annyi örömet kívánok Neked, mint nekem, nekünk megadatik, s ha lehet, még többet! Szeretettel: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-15 00:14

Nem, kedves Zsóka néni, Loncsit határozottan megvédem, ő más stílusban írt, s azt annyira nem tudja megváltoztatni, amikor sok hsz-t kell írni. Másrészt őt kedveljük, csak kicsit másként gondolkodik mint mi. Ő is érzi ezt, s szerintem ő nem írna nekünk ilyet. Meg egyébként is odaírná a végére, hogy szeretettel...:)) Mrs Smith (majd ezután a védőbeszéd után pedig elolvasok néhány pszichológiakönyvet, mint lett nekem tanácsolva...hátha megtudom, mi a bajom...:-D )

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-06-15 00:26

Ha nagyon komoly lenne, ne félj, mind itt vagyunk, segítünk!
Jaj, csak nehogy majd emiatt nekem is szakirodalmat javasoljanak. :-S

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-15 00:31

:-DDD látom, függő vagy Te is... Túl sok időt töltessz itt...:))) Majd járunk csoportsegítő terápiára...:-DDD

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-06-14 21:40

Kedves Juci!Az ilyen kis szópárbajok a nézettséget is növelik.Mosolygok magamban nagyokat.Belemélyedtem a receptedbe,és nagyon szuper!Receptkönyvbe tettem gyorsan.Hamarosan kipróbálásra kerül.Köszönet érte.Üdvözlettel:Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-14 22:17

Esküszöm, nem én kezdtem ezt a szópárbajt, már tisztára szégyellem magam :(((( nem a nézettségre megyek, elhiheted. Én inkább kínomban röhögök, mindenesetre loli jó kis párbeszédet indított a megjegyzésével, bár nem tudom,mi volt a célja, de őszintén szólva nem is érdekel. Zavar egy kicsit, hogy egy ilyen oldalon összecsapnak az "indulatok". Nem az én oldalam/receptem az egyetlen, ahol ez megtörtént (ld. pl.intelligens krémeshez írt kommenteket, ott is egy "jóindulatú" hozzászólással indult az egész...)
Annak idején azért regisztráltam ide, mert olyan sok- szerintem - jó receptem ven (sok saját) hogy gondoltam, hátha másokat is érdekel. És a tapasztalat azt mutatja, hogy tetszik az embereknek, amiket ide felteszek. És ez jó érzés, nekem ez különösen fontos, hiszen ez a hobbim, a szenvedélyem, mondhatni már gyerekkorom/tini korom óta....Valamint hozzátenném, hogy volt gyerekszobám, anyukám megnevelt, és ha nem tetszik egy recept, inkább csöndben maradok, de nem írok "kedves kis megjegyzéseket", mint egyesek. A "kedvencem" Petra garnélájához írt komment, miszerint ilyen sz@r receptet még életében nem látott, stb...

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 10:23

Drága Juci!Eszembe sem jutott hogy te kezdted volna a szópárbajt.Neked nincs miért szégyelni magad.
A receptek amúgy is magukért beszélnek.A rosszindulatú hozzászólásokon meg mosolyogni kell.Néha én is úgy érzem jó lenne az ilyeneknek jól megmondani.Á..Minek..Ez egy jó kis csapat,kedves emberekkel.Ne tudd meg milyen jólesett mikor itt volt ez a nagy esőzés,mi is gondba voltunk és kaptam egy -két kedves szót.Az pedig hogy ki mennyire jó a főzésben,az sokmindentől függ.Te nagyon jó vagy azt tudom.A többiek akiket én nem szeretnék név szerint említeni,szintén nagyon jók.Annyira hogy legszivesebben itt ülnék egész nap és írogatnám nekik a hozzászólásokat.Na de főzni is kell valamikor...:)Szóval akkor főzzünk!Szívből szeretettel!Ez is egy fűszer,és legtöbbünknek van otthon.Ez az előbbi hozzászólásokból látszik.Legyen szép napod!Szeretettel üdvözöl:Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 11:51

Szia Bogi, nem is azért írtam. Köszi a dícsérő szavakat. Én is szeretem a Te receptjeidet, ahogy én látom, a receptjeidet a hagyományok és a természetesség hatja át (pl. a kedvenceim a húspácok, illetve amilyen szakmaisággal írtál róla, de ehhez kommentet is írtam, ha jól emlékszem) Szóval no levespor/kocka, villámpácok és egyéb haszontalan kaják. A képed alapján olyan tipikus tyúkanyó-anyuka lehetsz:) nagyon szimpi.

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-06-15 12:19

Szia Juci!Igen az vagyok.Néha fáradt tyúkanyó.Nem vagyok túl bonyolult,az ételeim is ezt mutatják.Nagy család mellett ritkán jut időm és energiám bonyolult dolgokra.Ámulattal csodálom azokat a recepteket,és főleg az elkészítőiket, amelyekhez sok türelem és idő kell.Azért kipróbálok néhányat azokból is.Hát nem vagyunk egyformák.Ja most is pácolok őzgerincet,nedves páccal.(Néha mégis bonyolult vagyok?Ugye nem?)Ezt még nem próbáltam eddig,de remélem jó lesz.Szerinted érdemes egyben megsütni?Szalonnával megtűzdelni.Elég nagy darab,egy pár napig biztosan pácolódni fog.Szép napot!Bogi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-15 13:09

Szia Bogi, az előbb írtam Neked egy csomó mindent, de elszállt.:((((

Na szóval, újra.
Szerintem nem kell neki annyi idő pácolódni, az őzgerinc csúcsminőégű alapanyag, gondolom, megbízható helyről szerezted. Szerintem célszerű lenne konfitálnod, vagyis, miután a páclét alaposan letörölted róla, annyi olvasztott zsiradékkal (nem olaj) amennyi ellepi, alacsony hőfokon (80 fok) sütöd mérettől függően 5-6 órán át, a sütőajtót résnyire nyitva hagyva (kitámasztod egy vékonyabb vágódeszkával). Nem kell aggódni az idő miatt, addig nyugodtan el is mehetsz otthonról, nem kell figyelni rá. Akkor kész, ha egy vékony pengéjű késsel beleszúrsz, már nincs ellenállás, de még nem túlkészült, szóval van még tartása. Tálalás előtt a zsiradékot leöntve róla, serpenyőben vagy sütőben a külső felületét megpirítod (oldalanként pár perc). Így a hús belül omlós marad, kívülről pedig szép pörzsanyag képződik rajta. Ha nem akarod azonnal fogyasztani, a zsiradékot szűrd le (a pecsenyelében lévő "elemi részek" miatt könnyebben romlik) a húst tedd üvegbe/dobozba és a tiszta zsirídékkal leöntve hűtőben hetekig eltartható. Ezért is nefezik "húsbefőtt"-nek, hiszen azt az eljárást csilliárd éve ismerték tartósításra (nagyanyáink a sparherd szélén, lábosban "konfitáltak" :)))
Ennek az elkészítési módnak az előnye, hogy a hús nem szárad ki (nem lesz szálas) ugyanakkor - pl. szárnyasoknál - a végső műveletnek köszönhetően ropogós a bőre (mikrózva megynúlósodik..brrrr.)
Ezért is alkalmazzák ezt a technológiát előszeretettel csúcskonyhákon ( gagyi helyeken mikróznak:))) hiszen így csak a végműveletet kell elvégezni, mikor a vendég rendel. Kacsa-libacombbal ugyanígy jársz el, előtte az alábbiak szerint pácolod: durvaszemű só, bors, babérlevél, kakukkfű, fóliába becsomagolva, hűtőben 3-4 óra, majd alaposan letörölgeted és a fentiek szerint megsütöd.
Hát így hirtelen ennyi.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-14 21:26

Egyébként rá lehet keresni hozzászólásokra. Szerencsére... :-)))

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-14 22:23

Persze, rá lehet keresni a legutóbbi hozzászólásokra, de az lenne az izgi, ha egy adott felhasználó által írt összes kommentet ki lehetne gyűjteni....:)

rizsa
rizsa Mon, 2010-06-14 17:39

Lenni vihar a biliben:)

Nem tudom ki ki, de azért skizót ne csináljon már senki belőlem:) Én írtam anno, hogy valami palacsintás recept szokatlanul hamar felkerült!
És nem szégyellem, irigykedve lesem a szép képeket, és a jól elkészített kreálmányokat. Sajnos nem vagyok ebben a dologban ügyes. De könyvelő sem vagyok Mrs Smith:)))
Eszti, ha kell napi egyszer beszólok én Neked:)

Na mentem vissza a saját kis IRL életembe, pá!

Kata

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-14 20:51

Ha már a viharról van szó, a palacsinta recept elkövetője én voltam.... :))))) (gyereknapi csúsztatott palacsinta) és én voltam a legjobban megleődve, hogy milyen hamar felkerült.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-06-14 17:44

Drága Kata! Eszemben sem volt, hogy a lolit azonosítsam Veled! Te mindig vállaltad névvel azt amit írtál, és mi is értettünk Téged! Ha valaki bevallja, hogy irigyli a szép képeket, az már nem irigység! Az egy tudatos hozzáállás saját részéről, és dícséretként értelmezendő! Loli nem vállalja mindezeket, s a megjegyzései értelmetlenek, mivel nem lehet tudni, mit akar evvel elérni. Te ráadásul nyugodtan beszólhatsz Nekem is! :-D Pusz: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-06-14 15:27

Loli, tulajdonképpen, mi a gondod? Hol Samy-vel kötöszködsz, hol Jucival.
Kezdek irigy lenni. Légyszi piszkálj már engem is! :-D

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-06-14 15:15

Először is köszönöm, Petra.
Másodsorban, kedves loli, ha már megint kötözködhetnéked van, a következőkre hívnám fel a figyelmed.
- nem vagyok kedvenc
- az étel nincs kiemelve
- ezen az oldalon tudtommal nem szoktak hozzászólásokat törölni, bár ha a Tiédet törölték, az biztosan azért volt, mert nem volt igazán szalonképes, akkor pedig ne csodálkozz.
Szevasz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-14 13:57

Hiába na, semmi sem mentheti meg a kiemeléstől kedvenc szakácsunk receptjeit:)
Furi, hogy már kb 10 pontosan ilyen kép szerepel erről a receptről az oldalon......

Gyorsan töröljétek ezt a hozzászólást IS, mert még másnak is feltűnne:))))))

804
tortilla lap 1 db
csirkemell filé 7 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
chili 0 ízlés szerint
tömlős krémsajt 5 dkg
cheddar sajt 5 dkg
paradicsom 1 db
kígyóuborka 0.25 db
salátalevél 1 közepes db
tejföl 1 dl