Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-gombás penne

Csirkés-gombás penne
Csirkés-gombás penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy gyors, kiadós tésztaétel. Ha már unjuk a paradicsomos, tejszínes tésztákat, érdekes alternatíva lehet. Ha nem, akkor is érdemes megkóstolni... :) Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát és a hagymát megtisztíjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben.
  2. Teflonos wokban olívaolajon kezdjük pirítani a hagymát, majd fedő alatt párolni. Amikor kezd puhulni, mehet bele a csirkemell. Ezt is kicsit pirítjuk és jöhet a gomba, majd a fűszerek: só, bors, majoranna. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
  3. A tejfölt, joghurtot és mustárt - a mustárt ízlés szerinti mennyiségben - összekeverjük kevés lisztel. (Én szeretem, ha intenzív az íze...)
  4. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, ráöntjük a fenti keveréket. Kevergetve, kicsit összefőzzük. Esetleg a tészta vizével hígíthtjuk (de a gomba is enged elég levet).
  5. A végén hozzáadjuk a pennét és összeforgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 597
elküldve: 7
receptkönyvben: 476
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

csefke

Mióta szakács: 2010.04.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros-gombás-csirkemelles tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

777
penne 50 dkg
csirkemell filé 2 db
csiperkegomba 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
lila hagyma 1 nagy fej
tejföl 175 g
joghurt 175 g
mustár 1 tk
finomliszt 1 csapott ek
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek