Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-gombás rizottó

Csirkés-gombás rizottó
Csirkés-gombás rizottó
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét után maradt sok liter sonka alaplé, és azon gondolkoztam, mit is lehetne belőle főzni. Már csináltam rizottót egyszer-kétszer, és arra gondoltam, milyen finom lenne sonka alaplével. Nem kell az elkészítéstől félni, sokkal egyszerűbb, mint az ember gondolná!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát, és csíkokra vágjuk. Fontos, hogy ne mossuk meg, mert akkor magába szívja a vizet, és úgy főni fog a saját levében, nem pirulni.
  2. Megmossuk, megszárítjuk a csirkemellet, kockákra vágjuk. A kockákat sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk csirkesült fűszerrel.
  3. 5 dkg vajat megolvasztunk egy nagyobb serpenyőben. Adunk hozzá egy kevés olívaolajat is. Ha elolvadt a vaj, rádobjuk a gombát és csirkét, és pirulásig sütjük. 
  4. Ha megpirult, kivesszük az olajból egy tálkába, és félretesszük.
  5. A felaprított vöröshagymát és a fokhagymát megpirítjuk ugyanabban a serpenyőben, a csirke olajában. Ha nem elég a megmaradt olaj, adunk hozzá még egy kis darab vajat.
  6. A rizst hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához, és azt is megpirítjuk közepes lángon (1-2 perc).
  7. Hozzáadjuk az 1 dl bort, és addig kavargatjuk, amíg a rizs fel nem szívta a bort. Utána merőkanalanként adunk a felmelegített csirke vagy sonka alapléből a rizshez, folyamatos kevergetés mellett megvárva, míg a rizs magába szívja az alaplevet, és csak utána pótolva. Ha már a rizs majdnem megpuhult, hozzáadjuk a csirkét és a gombát. Sózzuk, borsozzuk a rizottót.
  8. Mikor a rizs teljesen megpuhult, hozzáadunk 5 dkg vajat, hogy jó krémes legyen, és a lereszelt parmezán sajt felét is. Megvárjuk, míg a sajt és a vaj elolvad, és tálalható is.
  9. A maradék parmezán sajtot a tetejére szórjuk fogyasztás előtt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 34 949
elküldve: 11
receptkönyvben: 177
elkészítve: 23/25
Facebookon megjelent: -

szakács

csorsi

Mióta szakács: 2012.12.25.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gombás-csirkés rizses egytál, rizottó, gombás rizottó csirkével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

903
gomba 30 dkg
csirkemell filé 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
rizottó rizs 25 dkg
fehérbor 1 dl
csirke alaplé 1 l
vaj 10 dkg
olívaolaj 1.5 ek
parmezán sajt 10 dkg