Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés hidegtál

Csirkés hidegtál
Csirkés hidegtál
70 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek kreativ ételeket készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A majonézt a tejföllel, mustárral, citromlével összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, a zöldséggel összekeverjük, majd egy tálba egyengetjük.
  3. 3 főtt tojást kettévágunk, a sárgáját kivájjuk és összekeverjük egy kicsi majonézzel, tejföllel, mustárral, majd a fehérjét ezzel a masszával megtöltjük.
  4. Salátaalapra tesszük, minden tojás közé teszünk egy összehajtott sonkát.
  5. Savanyú uborkából virágokat vágunk ki és a tojásokra helyezzük.
  6. A 4. tojásból csirkét formázunk: cikk-cakk alakban kettévágjuk, sárgáját kivesszük és a masszával betöltjük.
  7. Kalapját ráhelyezzük. Pirospaprikából vágunk neki taréjt és csőrt.
  8. Egész bors pedig a szemei. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 296
elküldve: 5
receptkönyvben: 301
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

francia salátás hidegtál, franciasaláta tojás díszítéssel, majonézes saláta mókás tojásfigurával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-04-07 14:11

Zöldségkeverék, meg tubusos majonéz... Nem ajánlom senkinek...

Chameleongirl
Chameleongirl Sat, 2012-04-07 11:00

Nem akarok "szőrszálat hasogatni", de több receptedben is olvastam a bolti majonézt mint hozzávalót. Nem jobb azt elkészíteni házilag inkább? Jó, így persze egyszerűbb, de a házi sokkal jobb

Skriszti
Skriszti Wed, 2012-02-29 11:48

Ennivaló kis csibe! :) Mentettem Húsvétra.
Köszi az ötletet!
Kriszti

Redy28
Redy / Redy28 Tue, 2012-02-28 22:18

Na ezzel még én is megpróbálkozom, talán még nekem is sikerült elkészítenem húsvétra!
Köszi az ötletet, a kislányaim biztos díjazzák majd!
ü
Edit

476
franciasaláta alap 1 kg
majonéz 100 g
tejföl 175 g
mustár 2 ek
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
pulykamell sonka 6 dkg
tojás 4 db
kovászos uborka 3 db
paprika 1 közepes db