Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés korma curry

Csirkés korma curry
Csirkés korma curry
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a távol-keleti konyhát, és nagy szerencsénkre nemrégen nyitott a munkahelyemhez igen közel egy nagyon kedves kis indiai - thai étterem. Egész pontosan, a Parázs étterem a Király utcában. Mivel három percre van gyalog, így már jó párszor be is tértünk. Sajnos minden nagyon finom!!! Nem lehet betelni az ízekkel..! Persze mindent ki kellene próbálni, de ha valami nagyon ízlik, akkor én valahogy nem tudok mást rendelni. Ez volt most az a bizonyos! Azt hiszem, már vagy négyszer is ettem náluk.

Nem bírtam ki, hogy itthon ne készítsem el, hiszen jól kitanultam az ízét, így nem lehet nagy gond, ha utánafőzöm.

A következő apropó pedig, az volt, hogy egyik vásárlásnál egy nagy bevásárlóban megláttam a fűszeres polcot bámulva a korma curryport. Azonnal tudtam, hogy most már nincs menekvés, rögtön megcsinálom.

Neten kerestem receptet, és Anjum Anand-nál találtam is! :-)  Azt hiszem, nála nem nagyon kell autentikusabbnak lenni jó receptet illetően. Igaz, Ő a curryport is maga készítette. De szerintem, amit én vettem az is tökéletes volt.

Az eredmény igen jónak bizonyult. Ehetek most már mást is a vendéglőben! :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lereszelt gyömbért és fokhagymát belekeverjük a joghurtba.
  2. A csirkecombokat falatnyi kockákra felvágjuk, és a fűszeres joghurtba tesszük. Lefedjük, és hagyjuk benne pár órát, ha nincs időnk, azért mindenképp kb fél órát.
  3. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a korma curryport, és hozzáadjuk a chili paprikát, aminek az oldalát kissé benyisszantottuk. Pirítsuk állandóan keverve erős tűzön kb 2-3 percig.
  4. Beletesszük az apróra kockázott fehér hagymát, tovább folytatva a pirítást, míg kis színt kap a hagyma.
  5. Ekkor hozzáadjuk a joghurtos fűszeres csirkehúst, jól kikapargatva az utolsó cseppig mindent a tálból.
  6. Öntünk hozzá kb 100 ml forrásban lévő vizet, jól átforgatjuk, lefedjük, és megfőzzük a húst.
  7. Beleöntjük a kókusztejet, a darált mandulát, ízlés szerint cukrozzuk, erőteljesebben sózzuk, majd újból összeforraljuk. Ha nagyon sűrű, kevés vízzel higíthatjuk.
  8. Ha a színét kissé szeretnénk színezni, ízlés szerint kurkumát tehetünk bele.
  9. Az apróra vágott koriander egy részét belekeverjük. A maradékkal tálaláskor díszítjük, mellyel felfrissítjük az illatát.
  10. Basmati vagy jázmin rizzsel, illetve naan-nal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 48 988
elküldve: 16
receptkönyvben: 729
elkészítve: 57/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

indiai csirke korma-curry szószban, currys indiai csirke

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bobóci
bobóci Wed, 2016-06-29 21:13

Hihetetlen, épp a minap sóvárogtam a nászutunkon, Balin megtapasztalt gasztronómiai élmények után, erre ma este a vacsoránk teljesen azokat az ízeket idézte. Nagyon finom volt, örülök a receptnek, köszönöm. Én csirkemellfiléből készítettem, kicsit bőkezűbben bánva a fűszerekkel, és a húst csak kb. negyed óráig pácolva, de tökéletesen elégedett vagyok az eredménnyel.

Ági988
Ági988 / Ági988 Wed, 2016-02-17 22:54

Isteni lett, bár én minden fűszerből sokkal többet raktam bele. :D Kávés kanál meg a teáskanál helyett többszörös evőkanál mennyiséget választottam :D

katushejj
katushejj / katushejj Tue, 2014-12-30 00:07

Furcsa, hogy nektek sűrű lesz, nekem meg mindig tök leveses. Nem tudom hol rontom el, mindenesetre legközelebb sokkal kevesebb vizet teszek bele. :(

Anita-04
Anita-04 Wed, 2015-07-22 19:33

Kedves katushejj!
Nekem van egy tippem. Épp most csináltam meg először, és nekem is hig volt a főzési folyamat közben. Aztán hagytam szép lassan, hogy a joghurtból kifőjön a viz, igy a végére besűrűsödött magától. Szóval szerintem ha egy kicsit tovább hagyod főni, a tiéd is sűrű lesz :)

kata005
kata005 Fri, 2014-06-20 14:55

Kedves Vicikó! Többször elkészítettem és imádjuk, sőt elmentünk az étterembe is, amikor Pesten jártunk, köszönjük a receptet! Nekem csak az a baj, hogy mindig kicsapódik a joghurt amikor elkezdem főzni, nem ront az ízén, mert nagyon jó, de nem tudom másnál is így van e vagy valamit másképp kell csinálni? Üdvözlettel: Kata

ildikeszabo
Auringonkukka / ildikeszabo Tue, 2014-04-22 09:40

Ez a recept úgy ahogy van tökéletes! Amikor elöször elkészítettem, azt hittem valami indiai étteremben eszek :) Azóta pedig függö módjára majdnem minden héten megcsinálom :D

roobi
Robi / roobi Thu, 2014-05-22 00:41

Klasszikus értelmeben a "korma" kifejezés az elkészítési technikát hivatott jelezni, amikor is a húst és/vagy zöldségeket vízben, alaplében dinszteled, joghurt vagy tejszín hozzáadásával.
De manapság kormának hívják a sűrű, krémes szószú curry alapú ételeket.

oroszjucus
oroszjucus Tue, 2013-05-07 16:29

Évek óta nagyon nagy Nosalty, és "Vicikórecept" rajongó vagyok, de még csak ez az első kommentem, mert ezt tényleg nem lehet szó nélkül hagyni! Nagyon szépen köszönöm, csodás élmény volt már megfőzni is, enni meg főleg az lesz :) Mindenkinek ajánlom, aki vevő egy kis változatosságra. Még fő, de már alig várom, hogy haza érjen a párom! Millió csók érte!

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-05-09 09:39

Szia Jucus!

Nagyon kedves vagy, örülök, hogy tetszenek a receptjeim! :-) Ezek szerint több is, és a korma curry is! ;-)
Remélem, végül párodnak is ízlett! Bocsi, hogy csak most reagálok, de nem volt időm előbb.

Köszönöm a visszajelzésed, és tényleg örömet okoz, ha valaki ilyen lelkesen ír, mint Te, mert akkor talán valóban segítenek, vagy ötleted adnak a receptjeim.

Nem add fel a kommentezést, mert sokat számít a receptet feltevőknek, és annak is, aki éppen megfőzni készül. Ha olvassa, hogy vki már elkészítette, és neki is ízlett, akkor már már nagy baj nem lehet a recepttel. Én számítok Rád ezentúl! :-)

Szép napos napokat kívánok Neked!
Üdv:-) Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-02-23 12:46

Ez a szín, imádom!!! :-) , - ez a név, ezek az ízek, amiket olvasok, biztos finom lehet, ha már ennyire szép, és guszta étel,....köszönöm :-D
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

763
gyömbér 35 g
fokhagyma 8 gerezd
joghurt 330 g
napraforgó olaj 5 ek
curry por 3 tk
chili 1 db
fehér hagyma 1 közepes fej
csirke felsőcomb 4 db
kókusztej 400 ml
mandula 100 g
barna cukor 4 teáskanál
1 csipet
kurkuma 2 kk
koriander 1 csokor