Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés kukoricaleves Évi nénitől

Csirkés kukoricaleves Évi nénitől
Csirkés kukoricaleves Évi nénitől
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma ezt dobta a gép (Ainsley Harriottól kukáztam, aki egyik kedvenc brit séfem (de csak Nigella után)).

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, gyömbért és az ujjnyi csíkokra vágott csirkemellet, és 3-4 percig pirítjuk, míg színesedni kezd.

  2. Ekkor hozzáadjuk a kukoricalisztet, elkeverjük, felengedjük a csirke alaplével, beletesszük a leszűrt kukoricát, és 7-8 perc alatt készre főzzük.

  3. A tojásokat feltörjük, összekeverjük a citromlével, és habverővel folyamatosan keverve a levest, belecsurgatjuk.

  4. Pirított szezámmaggal, szójaszósszal, apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával tálaljuk.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 846
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kukoricás csirkeleves, pikáns kukoricaleves, gyömbéres kukoricaleves csirkemellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

180
kukoricaolaj 2 ek
csirkemell filé 30 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 cm
kukoricaliszt 2 evőkanál
csemegekukorica 285 g
csirke alaplé 1.3 l
tojás 1 db
citromlé 1 citromból nyert
szójaszósz 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
snidling 1 teáskanál