Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-lilahagymás quiche

Csirkés-lilahagymás quiche
Csirkés-lilahagymás quiche
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quiche (ejtsd: kis) a franciák pizzája (avagy ahogy párom nevezi: a tészta aljú rántotta), egy klasszikus és méltán híres francia étel, mely egy omlós tésztaágyon pihenő tejszínes-tojásos lepény gazdag feltéttel. Imádom, mert nem csak tűzforrón, de hidegen fogyasztva is egyaránt finom. Ami viszont még inkább szerethetővé teszi ezt az ételt, az az étel azon fantasztikus tulajdonsága, hogy független az évszaktól, tehát bármilyen hozzávalóból és egész évben bármikor készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 0.5 dl víz (de annyi, hogy a tészta összeálljon, hideg)

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból egy egyöntetű tésztát gyúrunk, lisztezett deszkán kicsit kinyújtjuk és egy piteformába igazgatjuk.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig elősütjük. (Én használtam hozzá sütőbabot, hogy sülés közben nehogy megpúposodjon a tészta alja.)
  3. A hagymát feldaraboljuk, egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ugyanígy járunk el csirkével, amelyet apró kockákra vágunk, majd olajon megpárolunk. 
  4. A még meleg, frissen elősütött tésztára ráhalmozzuk a feltétet. A tejszínt jó alaposan összekeverjük a tojásokkal, az áttört fokhagymával és a frissen apróra vágott bazsalikommal, és a feltétre öntjük.
  5. Az előmelegített sütőbe visszatoljuk, és addig sütjük, amíg megszilárdul és kellemes aranybarnás színt ölt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 27 427
elküldve: 31
receptkönyvben: 854
elkészítve: 42/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

quiche, csirkehúsos quiche, fűszeres-hagymás-húsos pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1371andrea
1371andrea / 1371andrea Tue, 2016-01-26 21:10

Nagyon jó kis recept, az enyém most sül. A tejszínt rizs (laktóz és gluténmentes) illetve zabkrémmel (ebben lehet glutén) tökéletesen lehet pótolni. A The Bridge márkájú 200 ml-es kiszerelésben majdnem minden bioboltban kapható. A rizsnek inkább édeskés, a zabnak semlegesebb íze van. Előbbit borsófőzelékhez, utóbbit sima tejszínes csirkéhez használom. Remélem tudtam segíteni. :)

clow
clow Sun, 2014-03-30 13:32

Jó a recept, sikere volt :)
Annyit változtattam rajta, hogy pici oregáno is került bele, meg pár szem koktélparadicsom negyedbe vágva. A tetejére meg reszeltem kis füstölt sajtot.

Szlami
Szlami Sun, 2013-04-14 18:37

Most sül:) Nagyon finomnak tűnk, az első próba.
Nemsokára érkezik a rettegett zsűri és pontozza:)

Tejszín pótlása: miért kell pótolni? esetleg laktózérzékenység?
Amennyiben igen, szerintem meg lehetne oldani laktóz mentes tejből készült besamel mártással is. de még nem próbáltam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-03-06 16:43

Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásokat. Bizony sokat törtem a fejem, hogy vajon mivel is lehetne a tejszínt helyettesíteni. Sajnos nem jutottam megoldásra. Ha valakinek időközben sikerült, kérem írja meg nekem is. Mindenkinek szép napot kívánok! Üdv: Na ezt süsd ki!

Brizsó
Brizsó / Brizsó Sat, 2017-05-13 14:27

Párom nem szereti a főzőtejszínt, így minden receptben kivétel nélkül tejfölt használok helyette, nekünk bejött. A quiche nálam is most sül, a tojást fűszereztem, úgy öntöttem rá, tetejére sajtot reszeltem.

tubccsaj
tubccsaj Mon, 2013-01-14 18:57

A tésztája tökéletes, a mártást kicsit átvariáltam, mert maradt hétvégéről egy kevés jó sűrű brokkoli krémleves, ahhoz kevertem a tojást, reszeltem bele egy kevés füstölt sajtot és ezzel borítottam meg a csirkét. Sikere volt így is, szombatra meg is rendelte a család az újabb adagot.

angelmouse
angelmouse Tue, 2012-11-06 16:09

Ma ezt csináltuk ebédre, egyszerűen isteni volt! Köszi a receptet! : )

821
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
1 csipet
víz 0.5 dl
lila hagyma 3 kis db
csirkemell filé 2 db
tojás 3 db
főzőtejszín 200 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 5 levél