Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés minifasírt fürjtojással

Csirkés minifasírt fürjtojással
Csirkés minifasírt fürjtojással
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Angliában élve gyakran találkozik az ember az úgynevezett skót tojással, ami recepttől függően vagy egy hurkatöltelék szerű masszába, vagy egyszerű darált húsba csomagolt főtt tojást takar, bepanírozva, olajban kisütve. Alapvetően finom, de nem kifejezetten diétás, így ennek mintájára készítettem valami hasonlót némileg kevesebb zsírral, kalóriával.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vágjuk kockákra a csirkemellet, forgassuk össze a fűszerekkel, és zárt dobozban hagyjuk állni a hűtőben egy éjszakát.
  2. Daráljuk le a húst, főzzük meg és pucoljuk meg a fürjtojásokat. (A tojáspucoláshoz részemről azt tartom a legegyszerűbb módszernek, hogy a kifőtt tojások héját megrepesztem egy kiskanállal rájuk koppintva, majd hideg vízben állni hagyom őket fél órát. Utána könnyen lejön a héjuk.)
  3. Olajos kézzel csípjünk ki egy kis maréknyit a húsmasszából, lapítsuk el a tenyerünkön, helyezzünk a közepébe egy tojást, majd formázzunk a húsból gombócot. Ismételjük, míg el nem fogy a hús és a tojás.
  4. Forgassuk a golyókat zabpehelybe, majd ültessük őket enyhén megolajozott sütőpapírral kibélelt tepsibe. Permetezzük le őket sós vízzel, és hagyjuk őket állni 10 percet, míg a zabpehely megszívja magát vízzel.
  5. 220 fokon süssük őket kb. 25 percig, míg a gombócok megszilárdulnak, és a zabpehely ropogóssá válik.
  6. Tálaljuk krumplipürével, franciasalátával. Lehetőleg fogyasszuk el frissen, mert másnapra megpuhul a zabpehely rajtuk. Ha mégis van maradék, tegyük vissza pár percre a sütőbe fogyasztás előtt.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38*28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 988
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húspogácsa, skót tojás sütőben

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
csirkemell filé 900 g
zabpehely 75 g
fürjtojás 22 db
1 kávéskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
bors 3 g
fokhagymapor 8 g
balzsamecet 3 teáskanál
barbecue szósz 20 g
mustár 20 g