Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés padlizsánragu

Csirkés padlizsánragu
Csirkés padlizsánragu
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Konyhában kísérletezve született meg ez az ebéd, ami sok különböző recept keveréke lett végül. Három alapanyag volt a tuti: csirkehusi, padlizsán és paradicsom. A többi pedig csak úgy jött. Az eredmény felülmúlta a várakozásaimat. Remélem mindenkinek annyira ízlik majd, mint nekem :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkehusit megtisztítjuk és felkockázzuk, a padlizsánt negyedeljük és felszeleteljük, a paradicsomot pedig megpucoljuk és feldaraboljuk.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olívaolajon fehérre pirítjuk a húskockákat, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt. Fedő alatt hagyjuk párolódni pár percig. Amikor már kissé összeesett a padlizsán, hozzáadjuk a babérlevelet, bazsalikomot, oregánót, és rányomjuk a fokhagymagerezdeket.
  3. Miután a padlizsán félig megpuhult, ráöntjük a darabolt paradicsomot, és összefőzzük az egészet. Mielőtt teljesen kész lenne, pár szem olívabogyót teszünk hozzá.
  4. Párolt (barna)rizzsel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 218
elküldve: 3
receptkönyvben: 58
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

lara11

Mióta szakács: 2014.03.29.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
konyha: görög
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsánragu csirkével, zöldséges csirke, húsos padlizsános ragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
padlizsán 1 db
csirke 20 dkg
paradicsom 50 dkg
babérlevél 1 db
fokhagyma 2 gerezd
bazsalikom 2 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
olajbogyó 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint