Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-paradicsomos gnocchi

Csirkés-paradicsomos gnocchi
Csirkés-paradicsomos gnocchi
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a tésztás ételeket, annak bátran ajánlom ezt a receptet, amit igazából nővérem készített el először, és annyira finom és elronthatatlan, hogy úgy döntöttem, megosztom veletek is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésként előkészítjük az alapanyagokat. A húst felkockázzuk, a koktélparadicsomokat félbe, a mozzarellát kis darabokra, a szeletelt bacont pedig kis csíkokra vágjuk (vagy alapból felkockázott bacont veszünk). A 2 db paradicsomot és a paprikát beledobjuk egy turmixba, és péppé daráljuk, ha nincs turmixunk, akkor nagyon apróra vágjuk össze. A tésztának pedig rakjunk fel vizet, hogy mire kész lesz a hús, addigra a tészta is kész legyen.
  2. A felkockázott húst vajon fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a bacont, sózzuk (a bacon is sós, úgyhogy túl sok nem kell bele), borsozzuk, megszórjuk jó adag bazsalikommal, és hozzáadjuk a mustárt is, összekavarjuk, és tovább pirítjuk.
  3. Amikor a hús levet engedett, hozzáadjuk az összedarált paprikát és paradicsomot, és hagyjuk rotyogni. Közben folyamatosan adjuk hozzá kisebb adagokban a sört. Ha már az összes sört beleöntöttük, akkor utána hagyjuk besűrűsödni (ha nem elég sűrű, akkor adhatunk még hozzá mustárt).
  4. Amikor már elég sűrűnek találjuk, akkor beleöntjük a tejfölt (ez adja a savanykás ízt az ételnek). Összerottyantjuk, és ha megfelelő sűrűségű számunkra az étel, akkor lekapcsoljuk a főzőlapot, és ezután dobjuk bele a koktélparadicsomot és a mozzarellát, és összeforgatjuk. Ilyenkor már nem kell főzni!
  5. Én a husit és a megfőtt tésztát össze szoktam keverni, hogy adjon egy plusz ízt a tésztának a szósz, de ízlésnek megfelelően lehet külön is tálalni. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 121
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

cccccsilla

Mióta szakács: 2014.11.28.
4 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Csirke gnocchi, sörös csirke gnocchi, mustáros-bazsalikomos csirkés gnocchi, mozzarellás csirkés tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarmoni
molnarmoni Tue, 2017-04-25 20:13

Nagyon finom :) Persze kicsit átfogalmaztam, mert képtelen vagyok a leírást követve főzni :) Például megbolondítottam egy kis medvehagymával :) Tejfölöm nincs, helyette joghurt került bele és a mozarellát is kihagytam, mert nem volt itthon...de nagyon-nagyon jó ez a recept :) Eltüntetni a tányérról sokkal gyorsabban ment mint megírni ezt a hozzászólást. Köszönöm

974
csirkemell filé 80 dkg
bacon 20 dkg
koktélparadicsom 30 dkg
sör 4 dl
mustár 3 ek
mozzarella 15 dkg
tv paprika 1 db
paradicsom 2 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
gnocchi 50 dkg
vaj 3 dkg