Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés pirított mie tészta

Csirkés pirított mie tészta
Csirkés pirított mie tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, ti főztetek-e már mie tésztával bármit?! Őszintén szólva még sosem hallottam róla. Kis utánjárás után, hogy mivel érdemes elkészíteni, mert persze mindenképp ki kellett próbálnom, az alábbi recept született. A "zsűri" szerint "az első tíz kedvenc kaja sorrendjébe most már ez is belekerült". De a története:

Nemrég ház tervezésbe kezdtünk. Kezdetektől fogva a cél négy gyerek volt. Ezt sikerült lealkudnom háromra. :)  Kicsit hosszabbak a hetek, minden szombat ház tervezéssel telik, vagy átbeszéljük már sokadjára, vagy épp pinteresten keresgetünk, vagy épp annak járunk utána, hogy milyen konyhabútor lenne a “tökéletes”. A pesti albérletben hihetetlen kis konyhám van, amiben persze a rohamosan növekvő edény-tányér-bögre készletek miatt, gyakorlatilag a szekrényajtókat nem lehet teljesen becsukni. Természetesen nem telhet el úgy nap, hogy valami ne boruljon ki. A mai attrakció: a házi vaníliás cukor totálba kiborítása Áron módra. Így jött a nagytakarítás, mert cukor az mindenhová került, aztán pedig a vasárnapi ebéd készítése -már magasabb fokozaton, hogy a napi sorozat adagomat is meg tudjam nézni. Nekem már rémunalmas a rántott hús-pörkölt és társai vasárnapi ebédek. Most ilyen időszakot élünk, hogy valami új ízeket kóstolnánk. Mie tészta, csirke pirítás, szójaszósz, hogy egzotikus legyen, és pár dolog a hűtőből. Jelentem, épp a sorozat nézés közben írom ezt. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a lila hagymát, és forró olívaolajon megpároljuk wokban. Majd hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit (nekem fagyasztott) és a kis karikákra vágott zellert. Elkezdjük pirítani kis lángon.
  2. Közben kis kockákra vágjuk a húst. Hozzáadjuk a zöldségekhez a húst, megsózzuk, borsozzuk. Majd rányomjuk a fokhagymát.
  3. Vizet forralunk, majd beletesszük a mie tésztát. A mie tésztát nem kell főzni, csak forró vízben 4 percig állni hagyni, majd leszűrni.
  4. Ha a hús már átsült, beleöntjük a wokba a szójaszószt, majd beletesszük a leszűrt tésztát.
  5. Rátesszük a rukkolát és a chiliszószt. Többször két fakanál segítségével átforgatjuk, miközben még pirítgatjuk. A tészta is szép barna színezetet kap majd.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 12 282
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

cookingwithfantasy

Mióta szakács: 2015.09.12.
68 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ázsiai tészta, pirított kínai tészta, csirkés mie tészta wokban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1360
olívaolaj 3 ek
lila hagyma 1 közepes db
brokkoli 0.5 db
halványító zeller 1 közepes szár
csirkemell filé 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
tészta 50 dkg
víz 2 dl
szójaszósz 150 ml
rukkola 10 g
chiliszósz 2 teáskanál