Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz

Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz
Csirkés pite, cékla- és majonézes csirkesaláta, batátacsipsz
125 perc / előkészület: 60 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi maradékokból összeállított csirkecsata, salátacsatlósokkal.

hozzávalók / 6 adag

Csirkés pite

Csirkesaláta

Céklasaláta

Batátacsipsz

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkés pite

  1. A sütőporos lisztet a vajjal elmorzsoljuk, és annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Serpenyőbe az olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet, a hagymát és a répát. Fűszerezzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  4. A 20-25 centiméteres piteformába belesimítjuk a hűtőből kivett és kisodort tészta 2/3-át. Megszurkáljuk, elterítjük rajta a tölteléket. A maradék 1/3-ad tésztát kisodorjuk, és betakarjuk vele a pitét. Ha szép fényes tetőt szeretnénk, kenjük meg tojássárgájával. Megszurkáljuk.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük 45 percig. Ha nagyon pirul a teteje, lejjebb vehetjük a hőfokot.

Csirkesaláta

  1. A felkockázott sült csirkemellet összekeverjük a többi hozzávalóval.

Céklasaláta

  1. A megfőzött céklát megtisztítjuk, durva reszelőn lereszeljük. Hűlni hagyjuk.
  2. A lila hagymát felaprítjuk, rácsavarunk egy fél citrom levét, és kis ideig állni hagyjuk.
  3. Összekeverjük a mártás hozzávalóit, beleforgatjuk a céklát és a hagymát, majd hűtőbe tesszük.

Batátacsipsz

  1. A megtisztított, vékony karikára vágott batátát zacskóba tesszük a fűszerekkel, a liszttel és az olívaolajjal együtt. Összerázzuk.
  2. Két tepsin sütőpapíron elrendezzük a zacskóból kivett batátakarikákat. A karikák nem fedhetik egymást.
  3. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben ropogósra sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 825
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

GabAnda

Mióta szakács: 2017.07.08.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csibecsata

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1420
finomliszt 50 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaj 25 dkg
víz 1 dl
csirkemell filé 50 dkg
sárgarépa 4 közepes db
vöröshagyma 3 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
olívaolaj 0.5 dl
csirkemell filé 25 dkg
majonéz 20 dkg
mustár 1 ek
lila hagyma 2 közepes db
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cékla 3 db
lila hagyma 2 közepes db
citromlé 0.5 citromból nyert
majonéz 20 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
édesburgonya 4 db
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 púpozott ek