Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés rizottóval töltött gomba

Csirkés rizottóval töltött gomba
Csirkés rizottóval töltött gomba
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szombat délutáni egyetemi tanítás után jutott eszembe, hogy valami finom, könnyűt kellene főzni vacsorára. Körbenéztem a hűtőszekrényben, és a meglévő alapanyagokból sikerült ezt a finomságot létrehoznom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megmossuk, egyéb anyag hozzáadása nélkül felöntjük  vízzel úgy, hogy a tálban felette 2 cm vastagon álljon a víz. Addig pároljuk, míg meg nem puhul, és a vizet magába nem szívta.
  2. A gombát megtisztítjuk, és a fejeket egy kivajazott sütőtálba helyezzük.
  3. A csirkét apró kockákra vágjuk, a lilhagymát pedig felszeleteljük. A húst megsózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon pirítani kezdjük. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a hagymát, és együtt sütjük tovább. 
  4. Amikor a hagyma is kicsit megpárolódott, hozzáadjuk a mézet, a már kifőtt rizst, és felöntjük fehérborral, valamint hozzáadunk ízlés szerint szójaszószt. Addig pároljuk, míg a leve el nem fő, de vigyázzunk, nehogy túl száraz legyen a végén.
  5. Az elkészült rizottót kanállal rámérjük a gombafejekre, a tetejére sajtot reszelünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 362
elküldve: 0
receptkönyvben: 86
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Makariosz

Mióta szakács: 2012.04.29.
1 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

csirkével töltött gomba, rizses gomba töltve, pulykás töltött gomba

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

615
csiperkegomba 10 nagy db
csirkemell filé 20 dkg
barnarizs 10 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
méz 1 ek
fehérbor 1 dl
szójaszósz 1 ek
sajt 5 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek