Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban

Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban
Csirkés-sonkás rizs Mornay-mártásban
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik legfinomabb csirkés étel.

hozzávalók / 4 adag

Húshoz:

Mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Húshoz:

  1. Rizst sós vízben készre főzzük (zacskós), olajjal kikent tűzálló tál aljába simítjuk, és ráhelyezzük a sonkaszeleteket.
  2. Csirkemellfiléket sóval megszórjuk, vajon vagy olajon mindkét oldalát átsütjük, és a sonkaszeletek tetejére rakjuk.

Mártáshoz:

  1. Vajat felolvasztjuk, liszt és a többi alapanyaggal összefőzzük.
  2. Ráöntjük a hús tetejére, és lefedve kb. 20 percig sütjük, majd a fólia nélkül még 10 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 328
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1109 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott hús, csőben sült csirke rizságyon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

875
csirkemell filé 70 dkg
csirkemell sonka 15 dkg
rizs 30 dkg
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 6 dl
vaj 3 ek
finomliszt 2 csapott ek
sajt 10 dkg
csirke alaplé 2 dl
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint